Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Több, mint nyolcvan gépjárművet adtak át Győrben a Falugondnoki Program keretében

Több, mint nyolcvan gépjárművet adtak át Győrben a Falugondnoki Program keretében
  • 2015. 11. 03.
Több mint nyolcvan gépjárművet adtak át a Falugondnoki Program keretében hétfőn Győrben, az Opel Magyarország a hét közepéig közel négyszáz darab kilencszemélyes, Opel Vivaro, EURO 6-os környezetvédelmi besorolású dízelmotorral szerelt mikrobuszt ad át a programban részt vevő településeknek - tudatták a projektgazdák az MTI-vel.

Közleményük szerint a héten zárul a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére kiírt, Falugondnoki Program, amelynek keretében több ezer gépjárművet adtak már át a pályázatot nyert települések részére.

A közlemény idézi Koncz Gábort, az Opel Magyarország ügyvezető igazgatóját, aki szerint a vállalat a pályázati kiírás elvárásaihoz képest jobban felszerelt, nagyobb teljesítményű motorokkal rendelkező autókat biztosít.

Hozzátette: a pályázók tíz százaléka akadálymentesített autót igényelt.

A közlemény emlékeztetett arra is, hogy egy miniszteri rendelet 2015-ben legalább 15 milliárd forintnyi összeget különített el az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a járművek beszerzésére.

A pályázati kiírások önkormányzatoknak, önkormányzati társulásoknak, és olyan nonprofit szervezeteknek, egyházi jogi személyeknek szóltak, amelyek falu és tanyagondnoki szolgáltatást valósítanak meg ötezer lélekszámúnál kevesebb vagy négyzetkilométerenkénti száz főnél alacsonyabb népsűrűséggel rendelkező településeken.

A pályázatokat nyáron bírálták el.