Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Klein Dávid hegymászó hajléktalan emberek lakását építi

Klein Dávid hegymászó hajléktalan emberek lakását építi
  • 2015. 11. 08.
Az Utcáról Lakásba! Egyesület és A Város Mindenkié csoport Kispesten is elindította “Kunyhóból lakásba” programját. Az idei program során két eddig üresen álló szociális bérlakásba költözhetnek  még karácsony előtt a kispesti servúdi erdőben élő hajléktalan emberek.  A leendő bérlők és önkéntesek részvételével megkezdődtek a rossz állapotban lévő kispesti szociális bérlakások felújítási munkálatai. A munkában részt vesz Klein Dávid hegymászó is.

A “servúdi” (Kút-tói erdő) kunyhók lakói tavaly év végén kerültek nehéz helyzetbe, az erdészeti hatóság bírságot szabott ki rájuk és elrendelte a kunyhók lebontását. A Város Mindenkié csoport elérte, hogy az önkormányzat ne támogassa az elhelyezés nélküli kunyhóbontásokra vonatkozó tervet, és ajánljon fel szociális bérlakásokat a fedél nélkül maradt embereknek. Az önkormányzat egyelőre két lakást ajánlott fel.

A “Kunyhóból lakásba” program szakmai tartalmát, és az eddig üresen álló és lakhatatlan lakások felújítását az Utcáról Lakásba! Egyesület valósítja meg. Az elsőként lakhatást szemléletnek megfelelően, amely a lakáshoz jutást nem a hajléktalan emberekkel végzett szociális munka céljának, hanem a kiindulópontjának tekinti, a beköltözőket az Utcáról Lakásba! Egyesület szociális munkásai segítik abban, hogy hosszú távon megőrizzék önálló lakhatásukat. Hiszünk abban, hogy az érintett családok esetében minden szempontból fenntarthatóbb megoldás az önálló lakhatás az intézményes elhelyezéshez képest.