Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Rekorddöntő szezon után vonul ki a MotoGPTM versenysorozatból a Bridgestone

Rekorddöntő szezon után vonul ki a MotoGPTM versenysorozatból a Bridgestone
  • 2015. 11. 18.
A világ vezető gumiabroncs gyártó vállalata, a Bridgestone 14 év után vonul ki a MotoGPTM versenysorozatból. Az első MotoGP™ világbajnoki címet 2007-ben ünnepelhette a vállalat, majd 2009-től a sorozat első kizárólagos abroncs beszállítója lett.

A Bridgestone fejlesztéseinek köszönhetően a versenyzők az elmúlt évek során számos körrekordot döntöttek meg a MotoGPTM sorozatban. Csak a 2015-ös versenyszezonban a csapatok összesen tizenegy körrekordot, tizenhárom időmérő körrekordot és tizenkettő teljes verseny időrekordot állítottak fel Bridgestone BATTLAX MotoGPTM versenyabroncsokon.

Valenciai ünnepélyes búcsú

2015. november 6-án, pár nappal a szezonzáró nagydíj előtt több mint 160 vendég gyűlt össze a Bridgestone VIP vendéglátó páholyában a spanyolországi Valenciában.

A Bridgestone köszönetet mondott a MotoGPTM csapatoknak, versenyzőknek, gyártóknak, a Dorna, IRTA és FIM szervezeteknek és minden további partnerének, akik az elmúlt tizennégy év során segítették és támogatták a vállalatot a versenyabroncsok fejlesztésében és tökéletesítésében. A Bridgestone külön köszönetét fejezte ki annak a több millió MotoGPTM rajongónak, akik világszerte figyelemmel kísérték a versenyeket.

A 2015. évi Valenciai Nagydíjon egyben a rangos, már negyedik éve megrendezésre kerülő Bridgestone Fotópályázat eredményhirdetésére is sor került. A pályázatra olyan felvételeket vártak a szervezők, amelyek a MotoGPTM sorozatot a Bridgestone a motorozás, innováció és precizitás iránti szenvedélyén keresztül mutatják be.

A legjobb három felvételt a zsűri ezen az estén hirdette ki. Gratulálunk Bonnie Lane-nek (Egyesült Királyság), akinek győztes fotója egy technikai bravúron keresztül örökítette meg a teljesítmény és versenyszellem tökéletes kombinációját. A 2. és 3. helyen Marco Campelli (Olaszország) és Henk Keulemans (Hollandia) pályaművei végeztek.A Bridgestone mérföldkövei a MotoGPTM világbajnokságon 2002-től…
· Az első MotoGP verseny: 2002 Japán Nagydíj, Suzuka Circuit (Szuzuka)
· Az első MotoGP pole pozíció: 2002 Ausztrál Nagydíj – Jeremy McWilliams, Proton Team KR
· Az első dobogós MotoGP helyezés: 2003 Riói Nagydíj – Makoto Tamada, Pramac Honda
· Az első MotoGP győzelem: 2004 Riói Nagydíj – Makoto Tamada, Camel Honda
· Az első MotoGP világbajnoki cím: 2007 – Casey Stoner, Ducati Marlboro Team
· A második MotoGP világbajnoki cím: 2008 – Valentino Rossi, Fiat Yamaha Team
· Az utolsó MotoGP verseny: 2015 Spanyol Nagydíj, Valencia
· 242 MotoGP indulás; 159 győzelem, 464 dobogó, 157 pole pozíció, 9 világbajnoki cím

…és 2015-ben
· Az idei szezon során több mint 9000 BATTLAX abroncsot használtunk fel 18 Nagydíjon és hivatalos abroncsteszten
· Idén a versenyzőknek összesen 27 slick- és esőabroncs biztosította az optimális versenyteljesítményt és biztonságos tapadást a versenypályákon
· 2015-ben a legmagasabb pályaburkolat-hőmérsékletet a katalán nagydíjon mérték verseny közben (55°C)
· 2015-ben a legalacsonyabb pályaburkolat-hőmérséklet a francia nagydíj hétvégéjén mérték a harmadik szabadedzésen (13°C)
· Idén összesen 11 új MotoGP körrekordot döntöttek Bridgestone abroncsokon a csapatok verseny közben
· 2015-ben a versenyzők 13 új MotoGP körrekordot döntöttek időmérő edzések során Bridgestone abroncsokkal
· Idén összesen 12 új teljes verseny időrekord született Bridgestone abroncsokonA Bridgestone motorsport hagyományairól bővebben itt olvashat: www.bridgestonemotorsport.comKöszönjük még egyszer mindenkinek, aki részt vett velünk a MotoGPTM versenysorozatban!