Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Koraszülött újraélesztőt adományoztak a Gumizsiráf szervezői

Koraszülött újraélesztőt adományoztak a Gumizsiráf szervezői
Félmillió forint értékben életmentő műszereket vásároltak a Kettőnégy Gumizsiráf gála szervezői a rendezvény idei bevételéből a budapesti Szent János Kórház Koraszülött Intenzív Osztályának. A hazai rock- és metalzene legfontosabb eseményének képviselői, vagyis a Kettőnégy zenei blog stábja hétfőn adta át az adományt az intézménynek.
A hazai rock- és metal szcéna szereplőit díjazó 9. Kettőnégy Gumizsiráf gála október utolsó napján nem csupán a koncertektől, az önfeledt szórakozásról és a Halloween-i jelmezekről szólt a budapesti Dürer Kertben. Idén először ugyanis a szervezők, vagyis a Kettőnégy zenei blog stábja, Szujó Dani és Csongor Bálint a belépőjegyekből befolyt teljes összeget jótékony célra ajánlották fel. A koncertlátogatóknak, a fellépőknek, a Dürer Kertnek és a Passion Backline-nak köszönhetően nagyjából félmillió forint gyűlt össze, amiből a fiúk két műszert vásároltak a budapesti Szent János Kórház Koraszülött Intenzív Osztálya (Perinatális Intenzív Centrum - PIC) számára. A csecsemő újraélesztőt és az oxigénkoncentrációt mérő készüléket hétfőn adták át az intézmény vezetőjének.
- A Magyarországon született gyerekek körülbelül 8 %-a koraszülött, de szerencsére nem mindegyiküknél van szükség életmentő beavatkozásra. Mivel mi intenzív osztály vagyunk, más kórházakból is küldenek hozzánk eseteket, ezért évente nagyjából 300 koraszülöttet kezelünk. Nagyon köszönjük a felajánlást, mert ekkora összeget saját erőből nem tudtunk volna előteremteni! Nagy hasznát fogjuk venni az újraélesztőnek és az oxigénkoncentráció-mérőnek – mondta Dr. Princzkel Erzsébet részlegvezető főorvos.
A Kettőnégy blog stábja úgy döntött, hogy a társadalmi felelősségvállalásból hagyományt teremt, vagyis mostantól a Gumizsiráf díjátadó gála teljes bevételét minden évben jótékony célra ajánlja fel. A kiválasztott szervezet vagy intézmény mindig más lesz, ugyanakkor olyat igyekeznek választani, amely a társadalom száz százalékának támogatását élvezi.

A Kettőnégy Gumizsiráf gálán minden évben a hazai rock- és metalzenekarok teljesítményét díjazzák a közönség szavazatai alapján. Az év legfontosabb – és egyben legőrültebb - keményzenei eseményének programja mindig egy tematikára épül. Idén a fellépő bandák hippi öltözékben a hippi stílushoz kapcsolódó feldolgozásokat adtak elő. A Gumizsiráf gála mindig október végén van, ezért a díjkiosztó egyben jelmezes Halloween-buli is, amire a legviccesebb és legelképesztőbb öltözékekben érkezik a közönség.

Részletek:
http://kettonegy.blog.hu/
https://www.facebook.com/KETT%C5%90N%C3%89GY-102595563114120/timeline/
http://www.janoskorhaz.hu/perinatalis-intenziv-centrum-pic/