Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Egy cipősdoboznyi szeretet a rászoruló gyerekeknek

Egy cipősdoboznyi szeretet a rászoruló gyerekeknek
  • 2015. 11. 30.
A Europcar is csatlakozott a Cipősdoboz Akcióhoz

Idén is elindul a nagysikerű karácsonyi jótékonysági Cipősdoboz Akció, mely során a Baptista Szeretetszolgálat önkéntesei rászoruló gyermekeknek gyűjtenek karácsonyi ajándékokat. A cipősdobozokat november 30-tól december 18-ig várják a gyűjtőpontokon. A kezdeményezéshez idén öt város hat Europcar irodája is csatlakozott, ahol az adventi időszakban bárki leadhatja az adományait.
Az idei Cipősdoboz Akcióhoz a Europcar két budapesti és négy vidéki – Győr, Kecskemét, Nyíregyháza, Szeged - irodája is csatlakozott. Az adományozók minden hétköznap az ügyfélirodák nyitvatartási idejében adhatják le a felajánlott ajándékokat. Az összegyűjtött adományokat a Europcar elviszi a Baptista Szeretetszolgálat segélyszervezeteihez, akik szétosztják a rászoruló gyermekek között.

A cipősdobozba bármi belekerülhet, amiről úgy gondoljuk, hogy egy kis örömet szerezhet karácsonykor: édesség, játék, könyv, utalvány vagy akár közös élménnyel is meg lehet ajándékozni a rászoruló gyermekeket. Az ajándékok kiválasztásnál viszont ügyelni kell arra, hogy ne legyenek romlandóak, törékenyek és megfeleljen az etikai követelményeknek. A doboz alját és a tetejét külön-külön kell becsomagolni, és fel kell tüntetni rajta, hogy milyen nemű és korú gyermeknek szeretnénk ajándékozni. Személyes üzenetekkel, jókívánságokkal is lehet a csomagot gazdagítani.

„Karácsonykor gyermekeknek ajándékot adni a legörömtelibb dolog. Annak érdekében, hogy idén minél több rászoruló gyerek kapjon meglepetést a fa alá, hat irodánkkal idén első alkalommal csatlakozunk a Cipősdoboz Akcióhoz. Bízunk abban, hogy az összefogásnak köszönhetően minél több gyermeknek tudjuk boldogabbá tenni a karácsonyát. Az adventi időszakban arra kérek mindenkit, aki teheti, állítson össze egy kis csomagot és hozza be az irodáinkba” – nyilatkozta a kezdeményezés kapcsán Mag. Szabó Atilla a Europcar ügyvezető igazgatója.

„Az ünnepek közeledtével azt vettük észre, hogy ebben az időszakban megnő az emberek adakozási kedve. Ezért is örülünk annak, ha új gyűjtőpontok csatlakoznak a Cipősdoboz Akciónkhoz, hiszen ezzel még több ajándékdobozt tudunk fogadni. Az összegyűjtött adományokat a környéken élő rászorulók között fogják kiosztani a helyi partner segélyszervezeteink, így mindenki a saját régiójában élő gyermekek karácsonyát aranyozhatja be ezzel” – tette hozzá Révész Szilvia Baptista Szeretetszolgálat kommunikációs igazgatója.

Az adományokat december 18-ig várják a kijelölt gyűjtőpontokon. A gyűjtőpontok országos listáját és a kezdeményezésről további információ a www.ciposdoboz.hu honlapon találhatóak