Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Átadták a Gyermekrák Alapítvány 101 milliós adományát a Heim Pál Gyermekkórháznak

Átadták a Gyermekrák Alapítvány 101 milliós adományát a Heim Pál Gyermekkórháznak
A Gyermekrák Alapítvány 101 millió forint értékben ajándékozott a Heim Pál Gyermekkórház Sebészeti és Traumatológiai osztályának két speciális, a mai elvárásoknak mindenben megfelelő műtőasztalt, valamint egy altatógépet. A beruházásnak és fejlesztésnek köszönhetően 30 éves berendezéseket cserélhettek le.

Az átadott két multifunkciós műtőasztal a XXI. század elvárásainak mindenben megfelel, valamennyi műtéttípus elvégezhető rajta. Az altatógép pedig a ma beszerezhető legkorszerűbb készülék, mely alkalmas újszülöttek, gyermekek és fiatal felnőttek ellátására is.

Nagy Anikó, a kórház főigazgató főorvosa, a hétfői sajtótájékoztatón elmondta, hogy az utóbbi tíz évben az alapítvány volt az intézmény főtámogatója és bármit kértek, meg is kapták.

A Gyermekrák Alapítvány - ahogy az Balogh István elnök elmondta a sajtótájékoztatón - 18 év alatt 3.6 milliárd forintnyi adományt ajándékozott, főleg kórházaknak.
"Gombokat sem gyártunk, semmilyen vállalkozási tevékenységünk nincs, csak kérünk, koldulunk, s az összeg java az szja 1 százalékából származik. Egy gyermekkórházat szeretünk volna felépíteni, azért tartalékoltunk, de közben változtak a törvények, így most kiosztjuk a megtakarított a pénzt is. Ezúttal a 21. század legmodernebb technikáját, két multifunkciós műtőasztalt valamint egy újszülöttek kezelésére is alkalmas altatógépet vettük meg a kérésükre."

A Gyermekrák Alapítvány nem először segíti nagyobb összeggel a Heim Pál kórházat.
"A tavalyi évben 96 millió forint támogatással járultunk hozzá az új onko-haematológiai osztály kialakításához, és a működésünk alatt összesen 410 millió forint értékben nyújtottunk támogatást a Heim Pál Gyermekkórháznak" - mondta az alapítvány elnöke.

Balogh István hangsúlyozta, hogy küldetésüket tovább folytatják, hiszen évente továbbra is 300-320 új rákos gyermekbeteget diagnosztizálnak, s számukra szeretnék megteremteni a nyugat-európai színvonalú kezelést.

A hétfői sajtóeseményt és átadást követően természetesen a gyerekek sem maradtak ajándék nélkül. Az alapítvány jóvoltából 500 kis beteg mikuláscsomagjába került 1-1 üveg Flavin7 vitamin készítmény is.

[caption id="attachment_165713" align="aligncenter" width="800"]A Heim Pál Gyermekkórház felújított budapesti, Üllői úti homlokzata 2015. december 14-én. Ezen a napon a Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet elnöke százegymillió forintról szóló  adományt adott át a Heim Pál Gyermekkórház főigazgató főorvosának, amelyből két multifunkciós műtőasztalt és egy korszerű altatógépet vásárolt az egészségügyi intézménynek. MTI Fotó: Kovács Tamás A Heim Pál Gyermekkórház felújított budapesti, Üllői úti homlokzata 2015. december 14-én. Ezen a napon a Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet elnöke százegymillió forintról szóló adományt adott át a Heim Pál Gyermekkórház főigazgató főorvosának, amelyből két multifunkciós műtőasztalt és egy korszerű altatógépet vásárolt az egészségügyi intézmény. MTI Fotó: Kovács Tamás[/caption]

Átadták a Gyermekrák Alapítvány adományát a Heim Pál Gyermekkórháznak (3)

[caption id="attachment_165715" align="aligncenter" width="800"]Balogh István, a Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet elnöke százegymillió forintról szóló  adományt ad át Nagy Anikónak, a Heim Pál Gyermekkórház főigazgató főorvosának az egészségügyi intézményben 2015. december 14-én. Balra Sült Tamás Péter, a gyermeksebészeti osztály osztályvezető főorvosa, jobbra Palócz Norbert gazdasági igazgató. Az adományból két multifunkciós műtőasztalt és egy korszerű altatógépet vásárolt a kórház. MTI Fotó: Kovács Tamás Balogh István, a Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet elnöke százegymillió forintról szóló adományt ad át Nagy Anikónak, a Heim Pál Gyermekkórház főigazgató főorvosának az egészségügyi intézményben 2015. december 14-én. Balra Sült Tamás Péter, a gyermeksebészeti osztály osztályvezető főorvosa, jobbra Palócz Norbert gazdasági igazgató. Az adományból két multifunkciós műtőasztalt és egy korszerű altatógépet vásárolt a kórháznak. MTI Fotó: Kovács Tamás[/caption]

Átadták a Gyermekrák Alapítvány adományát a Heim Pál Gyermekkórháznak (6)

[caption id="attachment_165722" align="aligncenter" width="800"]A multifunkciós műtőasztal. Fotó: bevezetem.eu A multifunkciós műtőasztal. Fotó: bevezetem.eu[/caption]