Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Energetikai korszerűsítés az ürömi általános iskolában

Üröm Község Önkormányzata uniós támogatást nyert a „Környezet és Energia Operatív Program, Középületek kiemelt jelentőségű épületenergetikai fejlesztése” tárgyú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A támogatás teljes összege 108 601 806 Forint, amely 100%-ban vissza nem térítendő támogatásként fedezi önkormányzati középületek energetikai korszerűsítését. A támogatásból a József Nádor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Napraforgó Tagóvoda épületét modernizálja az önkormányzat, amely így korszerű hőszigetelési és épületenergetikai jellemzőkkel rendelkezik majd.A projekt legfontosabb célkitűzése az érintett önkormányzati tulajdonú épületek energetikai jellemzőinek és besorolásának javítása, a fűtési energia egy részének megtakarítása. A támogatásból megvalósuló fejlesztéssel a község önkormányzata megoldja az általános iskola és a tagóvoda régi és gazdaságtalan szigetelésének problémáját és egy fenntartható és gazdaságos megoldást hoz létre, amely tényleges hatékonysága esetén alkalmazható lesz a jövőbeni önkormányzati fejlesztéseknél is.

A projekt építési munkálatainak kezdete 2015. november 4. várható befejezése pedig 2015. december 5. Ez idő alatt az érintett iskola és óvoda zavartalanul működik majd.

Az érintett épületek jelenlegi szigetelése környezetvédelmi szempontból is elavultnak számít, annak ellenére, hogy pld. az iskola új szárnya neves építész tervei alapján készült egy évtizeddel ezelőtt. A támogatással megvalósuló fejlesztés mindenképpen a fenntartható energiatermelés egy formája, mely példaértékű és követendő lehet. Az energetikai fejlesztés során megtörténik majd az épülethatároló szerkezetek hőszigetelése, a nyílászárók korszerűsítése és fontos szempont lesz a helyi esztétikai és építészeti értékek megőrzése is, ugyanis az épületek műemléki környezetben, helyi védett területen állnak.
A KEOP-5.7.0/15-2015-0243 Üröm Község Önkormányzat középületeinek energetikai korszerűsítése című projekt az Európai Unió 100%-ban vissza nem térítendő támogatásából az Új Széchenyi Terv keretében valósul meg.

ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉS AZ ÜRÖMI ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN ÉS TAGÓVODÁBAN (1)

ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉS AZ ÜRÖMI ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN ÉS TAGÓVODÁBAN (2)

ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉS AZ ÜRÖMI ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN ÉS TAGÓVODÁBAN (3)