Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A XIXO szerint a Mikulás már motoros szánnal jár

A XIXO szerint a Mikulás már motoros szánnal jár
  • 2015. 12. 17.
Már látható az egyik kereskedelmi csatornán a XIXO idei karácsonyi reklámfilmje, mely a tavalyihoz hasonlóan humorral és új megközelítéssel dobja fel az ünnepi készülődést. A HELL fiatal üdítőmárkája ismét az innováció iránti elkötelezettségéről tesz tanúbizonyságot, ugyanis – Magyarországon elsőként – a werkfilm 360 fokos gömbpanoráma-kamerával készült, extra élményt és betekintést nyújtva a különleges környezetben forgatott film kulisszái mögé.

[embed]https://youtu.be/07yjFLUTETE[/embed]

„A fő célkitűzésünk az volt, hogy elmozdítsuk a Mikulás karakterét és az őt körülölelő világ tradicionális jellemzőit egy modernebb, a tinédzser korosztály által is „klassznak” ítélt irányba. A Mikulás ajándékgyára modern, acélos, tükrözi a filmbéli Mikulás higgadt profizmusát, aki a nyugdíjba vonult rénszarvasok vontatta szán helyett már a motoros „rémtalpassal” közlekedik. A teát készítő manók különleges mozgáskultúrával lesznek úrrá bájos ügyetlenségeiken, miközben az unalomig ismert karácsonyi dallamok helyett ritmusos, lendületes zene támogatja a látottakat. A narráció – a Mikulás gondolatai – együtt él a korszerű vonulattal, ugyanakkor Papp János verses, mesés előadásmódjával tudatosan csempésztünk klasszikus értéket a filmbe, mint ahogyan a jól ismert jelmezeket sem reformáltuk meg. Így keletkezik egy friss, mégis hagyománykövető elegy, ami egy igazán különleges színfolt az ünnepi reklámpalettán.” – nyilatkozta a koncepcióról a reklám rendezője Szeljak György (OMG Visuals).

A XIXO idei karácsonyi reklámfilmjét a HELL legmodernebb technológiával felszerelt, professzionális gyárában forgatták, amit a több mint 30 fős stáb és a szereplők – igazi karácsonyi Mikulásgyárrá alakítva – két napra birtokba vettek. A profi jelmez- és díszlettervezőknek köszönhetően a letisztult, modern gyár olyannyira átalakult, hogy azt a gyár igazgatója is nehezen hitte el. A reklámfilmmel kapcsolatban Pantl Péter, a HELL ENERGY marketingigazgató elmondta: „Az OMG Visuals már több reklámfilmet készített a cégcsoportunk számára. A mostani munkájukkal is sikerült tükrözni a termékfejlesztésnél már jól ismert innovatív hozzáállásunkat és a tökéletességre való törekvésünket, hisz ismét egy olyan reklámfilmmel törjük meg a televíziós műsorszüneteket, amire mindenki felkapja a fejét.”

Ezzel az interaktívan forgatható gömbpanoráma-videóval betekinthetünk a forgatási munkálatokba és érdekes kulisszatitkokat is megtudhatunk:

[embed]https://youtu.be/AdrLTNMFcBo[/embed]

„Az OMG Visuals csapata folyamatosan próbál újításokat becsempészni készülő anyagaiba, így a forgatási munkálatokat a hagyományos értelemben vett werkfilm mellett egy izgalmas kísérlet keretében gömbpanoráma videokamerával is megörökítettük, amely 6 darab nagylátószögű mini kamerából és az OMG Visuals teljesen saját tervezésű és gyártású gömbpanoráma vázából áll. Egy beszélgetést is felvettünk, amin a stáb egy része mesél a munkálatokról, érdekes háttér-információkat megosztva a nézőkkel. A felvételeket műsorszerűen egybeszerkesztettük, és ezzel tudomásunk szerint a világon elsőként készítettünk ilyen jellegű gömbpanoráma-videó műsort.” – tette hozzá Benyó György, az OMG Visuals gyártásvezetője.

A film készítését hagyományos werkfilm formájában is megtekinthetjük:

[embed]https://youtu.be/IvAVxYBaE5U[/embed]