Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Máris lezárták a nevezést az idei Szilveszter Ralira, teljes a mezőny a Hungaroringen

Máris lezárták a nevezést az idei Szilveszter Ralira, teljes a mezőny a Hungaroringen
  • 2015. 12. 19.
Mindössze 48 óráig lehetett nevezni az idei, 17. alkalommal megrendezendő Szilveszter Ralira, és a rengeteg jelentkező miatt a szervezők kénytelenek voltak lezárni a nevezési lehetőséget. Az biztos, teljes mezőny vesz részt a december 27-29 között megrendezendő évbúcsúztató versenyen. A 2015-ös Szilveszter Rali mezőnyében természetesen ott lesz a címvédő Vincze Ferenc, valamint a friss Európa-bajnok, Botka Dávid is.

2015-Szilveszter Rallye-előzetes2-botka

Vélhetően mindenki, aki él és mozog, valamint valami köze van az autóversenyzéshez, az december 27-től 29-ig a Hungaroringen fogja búcsúztatni az Óévet. Ugyanis idén is megrendezik a méltán népszerű Szilveszter Rallye-t, amely a 17. verseny lesz a viadal történetében. Egy biztos, a versenyzői lista megtelt, így már nevezni sem lehet az évzáróra.
„Hatalmas érdeklődés miatt kénytelenek voltunk 48 órával a nevezési lehetőség megnyitása után be is zárni azt. Teljes a mezőny, több jelentkezést már nem tudunk fogadni. Az indulók nagy része nem először áll rajthoz, ám a verseny belső pályái még nekik is újak lesznek. A külső pályaszakaszokon nem változtattunk, illetve a Tanpálya is a verseny része maradt” – árulta el Garamvölgyi Zoltán, a verseny főszervezője.

2015-Szilveszter Rallye-előzetes2-vincze ferenc

Természetesen a címvédő Vincze Ferenc ott lesz a rajtnál, és a Mitsubishi EVO IX volánja mögött szeretné bebizonyítani, nem a véletlen műve volt a tavalyi sikere.
„Nagy vágyam, hogy megismételjem a tavalyi győzelmemet, de a mezőny ismeretében nem lesz egyszerű dolgom. Maximálisan felkészítettük az autót, így ha nem követem el azokat a hibákat, amiket egy évvel ezelőtt, bármi kisülhet belőle. Teher nélkül versenyzek majd, szeretném a nézőket is szórakoztatni. Arra tavaly rájöttem, hogy a megfelelő gumiválasztás nagyon fontos, főleg a külső részeken” – jelentette ki Vincze Ferenc.

2015-Szilveszter Rallye-előzetes2-botka2

A címvédőnek nem lesz egyszerű dolga, ugyanis ott lesz az indulók között az idén Európa-bajnoki címet szerző Botka Dávid is.
„Megérkezett az új autóm, egy Citroen DS3 R5-ös, ami éppen a Szilveszter Rali fog debütálni. Most megyünk majd vele először aszfalton, de a teszteken majd lesz időnk mindenre felkészülni. Ugyan az a fő célunk, hogy belakjuk az új autót, de természetesen az Európa-bajnoki cím kötelez, így természetes, hogy megpróbálunk nyerni” – fogalmazott Botka Dávid.