Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Márciusban rendezik meg a 2. Magyar Filmhetet

Márciusban rendezik meg a 2. Magyar Filmhetet
  • 2015. 12. 26.
Március 1. és 6. között rendezi meg a 2. Magyar Filmhetet a Magyar Filmakadémia a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa, az alkotók január 18-ig nevezhetik alkotásaikat a seregszemlére

A Magyar Filmhét célja, hogy a nagyközönség és a filmszakma képviselői megismerhessék a 2015-ben bemutatott alkotásokat - közölték a szervezők az MTI-vel.

A filmhétre olyan nagy- és kisjátékfilmmel, tévé-, dokumentum-, ismeretterjesztő- és animációs filmmel lehet nevezni, amelyek 2015. január 1. és 2015. december 31. között kerültek moziforgalmazásba vagy televíziós sugárzásba, nemzetközi filmfesztiválon, versenyben vagy versenyen kívül szerepeltek.

A filmhét által elfogadott fesztiválszereplések listája és a nevezési szabályzat a Magyar Filmakadémia honlapján, a http://magyarfilmakademia.hu/nevezesi_szabalyzat linken érthető el.

A nevezett filmek számától függően a Magyar Filmakadémia által kiválasztott maximum öt fős előzsűri állítja össze a hivatalos versenyprogramot, amelyet február 1-jén hirdetnek ki.

Az 1. Magyar Filmhétre nevezett nagyjátékfilmek automatikusan részt vesznek a Magyar Filmdíjakért folyó versenyben. A díjakat az akadémia tagjai ítélik oda titkos szavazással, a díjátadót március 6-án tartják.