Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Szikrázó napsütés, sztársportoló ötpróbázók, szilveszter, Margitsziget

Radomszki Viktor

Eddig közel 2000 nevezés érkezett be a különböző próbákra, a Margitszigeten, Szilveszter délelőttjén zajló Ötpróba Rióba eseményre. December 30-án, 15 óráig még lehet online előnevezni az www.otprobarioba.hu oldalon, valamint még helyszíni nevezésre is van lehetőség a rendezvényközpontban, a Margitszigeti Atlétikai Centrumban, 31-én. A szervezők abban bíznak, hogy szimbolikusan, legalább 2015 nevezéssel tudják sportosan búcsúztatni a 2015. évet.


Az égiek is a rendezvény mellé álltak és igazán ideális téli időjárást biztosítanak Szilveszter délelőttjén, hiszen szikrázó napsütés, száraz idő várja majd a próbázókat a Margitszigeten. A lakosság mellett neves sportolók, bajnok is rajthoz állnak! Péni István, Hadfi Dániel, Kövér Márton egyszerre (9:30 órakor) rajtol rövid távú, egy szigetkörös futással.


Simona Staicu két lányával érkezik és futják le a szigetkört, de lehet, hogy ezen a napon Janka lánya „lekörözi” anyukáját a sportban, mert a 10 éves kislány 300 méteres úszást és a Mini-Ötpróba sportos feladatait is teljesíteni fogja. „Ott szeretnék lenni velük sokáig, hogy ők is átélhessék milyen olimpiai lázban élni!” – fogalmazott Simona.


Cseh Lászlót most nem az uszodában lehet majd megtalálni, hiszen Laci nem a saját sportágát választotta ezen a napon, hanem 6 kilométeres gyaloglás keretében lehet vele bebarangolni a Margitszigetet. Két másik vízhez közel álló nagy sportolónk, Pulai Imre kenus és Kökény Roland kajakos olimpiai bajnokunk sem a vizet, az úszást választotta Szilveszter délelőttjén, velük is gyaloglásban lehet közösen sportolni az Ötpróba Rióba eseményen. (8:00-12:00 óra között). Dombi Rudolf kajakos olimpiai bajnokunk viszont maradt a víznél, vele a Széchy Tamás uszodában lehet találkozni.(8.30 - 13.00 óra között.)


A december 31-i rendezvényen Dudás Miklós, Tótka Sándor és Kulifai Tamás is rajthoz áll, de hogy ők melyik próbán indulnak, az csak azt tudja meg, aki részt vesz az Ötpróba Rióba eseményen.


A Magyar Olimpiai Bizottság „Ötpróba Rióba” szabadidősport eseménysorozat lényege: budapesti és vidéki helyszíneken szabadidősport-események keretében öt klasszikus sportágban (futás, kerékpározás, gyaloglás/nordic walking, úszás, evezés/kajak-kenu), különböző távokat lehet teljesíteni és pontokat gyűjteni. A megszerzett pontokat sorsjegyekre lehet beváltani, melyekből a játék időtartama alatt értékes nyeremények kerülnek kisorsolásra, a fődíj: kétszemélyes út a Riói Olimpiára. A játékban való részvételnek nem feltétele, hogy egy résztvevő mind az ötféle mozgásformában próbára tegye magát, szabadon választott, hogy hányféle tusában vesz részt.


Az NSV Szervező Iroda által szervezett első kiemelt budapesti Ötpróba Rióba eseményen, december 31-én, 8-14 óra között, a Margitszigeten, az ötféle próbából négyféle mozgásformában - futás, úszás, gyaloglás, és kerékpározás - lehet rövid vagy hosszú távokat teljesíteni és ezáltal pontokat gyűjteni. A rendezvényen külön sátorban a Mini-Ötpróba program is megjelenik, ahol 10 perces mozgással újabb 10 pontot lehet szerezni.


Az év utolsó napján minden sportolni vágyó és életmódot váltani készülő embert várnak a szervezők!


Nevezés, díjak

Regisztrációs díj: 2000 Ft/fő - egyszeri, amely a regisztráció élesítésének alapfeltétele és magába foglal egy próbán való ingyenes részvételt! Nevezési díj: 1000 Ft/fő próbánként, kortól függetlenül. A kiemelt rendezvényre a www.otprobarioba.hu/online-nevezes oldalon lehet nevezni. Az online-előnevezés lehetősége 2015. december 30-án 15 órakor lezárul, de a helyszínen, az esemény rendezvényközpontjában, a Margitszigeti Atlétikai Centrumban, 31-én is lehet még nevezni. A rendezvényközpont reggel 7 órakor nyit.


Távok, pontok, szintidők


Gyaloglás (Margitsziget belső ill. sétáló részein)


Rövidtáv: 6 km – 20 pont, szintidő: 1 óra 15 perc

Hosszú táv: 12 km – 50 pont, szintidő: 3 óra

Nevezek gyaloglásra

Futás (Margitsziget futókörén)

Rövidtáv: 5,35 km (1 szigetkör) – 20 pont , szintidő: 40 perc

Hosszú táv: 21,4 km (4 szigetkör) – 50 pont, szintidő: 2 óra 35 perc

Nevezek futásra 

Kerékpározás (Margitsziget belső útján)

Rövidtáv: 18 km (4 belső kör) - 20 pont, szintidő: 1 óra 15 perc

Nevezek kerékpározásra

Úszás (Margitsziget, Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda - 50 méteres Széchy Tamás uszoda)


Rövidtáv: 300 m – 20 pont, szintidő: 9 perc

Hosszú táv: 1,5 km – 50 pont, szintidő: 50perc

Nevezek úszásra

Mini-Ötpróba

A szilveszteri eseményen Mini-Ötpróba sátor is felállításra kerül. Az aktivitáson való részvétellel további 10 pontot lehet gyűjteni. (Egy nap, egy helyszínen csak egyszer lehet teljesíteni a Mini- 5próbát.) A Mini-Ötpróba a kondicionális képességek (pl. erő, állóképesség, gyorsaság) gyors próbái.


Állomások, feladatok:

  • helyből távolugrás

  • ugrókötelezés (1 perc)

  • ergométeres evezés (300 m)

  • kerékpározás görgős padon (1 perc)

  • szökdelés (1 perc)


Az Ötpróba Rióba rendezvénnyel kapcsolatos további információ, regisztráció, nevezés: www.otprobarioba.hu
Telefonszám: 06 20 222 1897
E-mail cím: otproba@sportagvalaszto.hu