Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Minden rekord megdőlt és hatalmas közönségsikert aratott a Hungaroringen az idei, 17. Szilveszter Rali

Minden rekord megdőlt és hatalmas közönségsikert aratott a Hungaroringen az idei, 17. Szilveszter Rali
  • 2016. 01. 06.
Minden létező rekord megdőlt az idei, 17. Szilveszter Ralin. A december 27-29 közötti évbúcsúztató versenyen összesen 280-an (!) álltak rajthoz, 45 hölgy volt ott az indulók között, sosem vett még részt 97 Lada az óévbúcsúztató viadalon. Mindennek tetejében nézőcsúcs is született: kedden húszezren voltak a Hungaroringen. Garamvölgyi Zoltán, a Szilveszter Rali egyik főszervezője – aki idén több tereprali világkupa-futamon indul versenyzőként a tavalyi magyar bajnok Fazekas Károllyal – nagyon büszke arra, hogy kizárólag pozitív visszajelzéseket kap a viadallal kapcsolatban.

Amikor az utolsó kupát is átadták a verseny végén, leült a versenyigazgatóság irodájába, és csak annyit mondott, eddigi szervezői pályafutása legjobb versenyén van túl. Eltelt pár nap azóta, még mindig hasonlóan látja a 17. Szilveszter Ralit?
Garamvölgyi Zoltán: - Igen. Csak és kizárólag azt látom magam előtt, hogy a két nap során bárhova mentem, bárhol megfordultam a versenyhelyszínek közül, mindenki csak mosolygott. A versenyzők, a csapatvezetők, a nézők és a partnereink. Ennél nem is kell nagyobb elismerés.

2015-Szilveszter Rallye-nézők1

2015-Szilveszter Rallye-nézők4

Elárulná, milyen érzés az, hogy a létező összes rekord megdőlt a versennyel kapcsolatban?
Garamvölgyi Zoltán: - Fantasztikus. Bevallom őszintén, sosem hittem volna, hogy egyszer egy versennyel kapcsolatban a hibátlan jelző jut majd az eszembe. Minden összeállt, a nézők nagyon fegyelmezetten, a külső és a belső helyszíneken is betartották a szabályokat, ezzel bizonyítva, igenis szeretik ezt a versenyt. Rengeteg visszajelzést kaptunk azoktól, akik nem a helyszínen, hanem a világhálón követték rádión vagy televízión az élő közvetítéseket. Most már tudjuk, ez a helyes irány, talán sikerült a sportágat még közelebb hoznunk az emberekhez.

2015-Szilveszter Rallye-nézők5

2015-Szilveszter Rallye-nézők7

Ráadásul mindezt mindenki ingyen kapta meg, hiszen nem szedtek belépőt…
Garamvölgyi Zoltán: - Szerintem nincs még egy ehhez fogható, tömegeket megmozgató többnapos verseny, ahol nem kell belépőt vennie az embereknek, bár azt kell mondjam, hogy ez így ebben a formában sajnos már nem is tartható sokáig de a szolgáltatásainkat tovább fogjuk bővíteni, színvonalát emelni. Ezúttal a hideg elleni védőitallal is meglephettük a kilátogatókat, amit a Red Bull segítségével ingyen kaphatott meg mindenki, aki csak kért belőle.

2015-Szilveszter Rallye-nézők2

Abban is történelmi volt a mostani Szilveszter Rali, hogy országos televíziós csatorna mindkét nap élőben kapcsolt a Hungaroringre. Ez azért jelzi a verseny rangját, ugye?
Garamvölgyi Zoltán: - Valóban most érhettük meg először, hogy élőben kapcsolta a köztévé a verseny helyszínét, és ez rengeteget jelent nemcsak a Szilveszter Rali, hanem a magyar autósport számára is. Igen, én is úgy érzem, a verseny rangját bizonyította mindez. Egyébként hatalmas volt a média érdeklődése, 115 fotós és számos újságíró dolgozott, több televízió is forgatott a helyszínen, rengeteg követőnk volt a Facebook-on, így ha jól belegondolok, ezek talán szintén bekerülhetnek az idei viadal rekordjai közé.

[caption id="attachment_172716" align="alignnone" width="357"]Garamvölgyi Zoltán Garamvölgyi Zoltán[/caption]

Hallva a szavait, igencsak nehéz dolguk lesz, amennyiben az idei versenyen szeretnék felülmúlni a 2015-ös viadalt…
Garamvölgyi Zoltán: - Biztos vagyok abban, hogy nagyon magasra került a léc, de olyan profi csapattal dolgozunk, hogy képesnek tartom magunkat arra, hogy túlugorjuk ezt a magasságot. Minden évben vannak olyan – a külső szemek által nem mindig látható – újításaink, amelyeket már a jövő évre tesztelünk, és ezekből több is jelesre vizsgázott. Elárulhatom, hogy a fejünkben már nagyjából kialakult a 18. Szilveszter Rali, amelyen a nézők és versenyzők megint csak számos újítással találkozhatnak majd. Ám egyelőre erről többet nem szeretnék mondani, maradjon meglepetés mind a kilátogató szurkolók, mind pedig a résztvevők számára.