Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Különleges teljesítményű Harley cirkáló új sötét árnyalatú fényezéssel

Különleges teljesítményű Harley cirkáló új sötét árnyalatú fényezéssel Különleges teljesítményű Harley cirkáló új sötét árnyalatú fényezéssel Különleges teljesítményű Harley cirkáló új sötét árnyalatú fényezéssel
  • 2016. 01. 28.

A 2016-os CVOPro Street Breakout® modell bevezetésével a Harley-Davidson® Custom Vehicle Operations (CVO)újraírja a gyári custom motorok stílusára vonatkozó gyári irányelveket. Ez egy olyan limitált szériájú modell, amely a dizájn és a részletek szem előtt tartásával, a legmodernebb fényezési technikákat és textúrákat felhasználásával egy új, sötétebb tónusú külsőt vezet be a motorosok szótáraiba. A lüktető versenyszellemmel megáldott CVO Pro Street esetében az intenzív teljesítmény hosszúkás, erőteljes külsővel párosul, amely az amerikai utcai versenygépek jellemzője.

 

A Harley-Davidson CVO motorkerékpárokat a prémium kategóriás alkatrészek, exkluzív fényezési eljárások és felületkezelések, valamint a Harley-Davidson eredeti motoros kiegészítők teszik egyedivé. A CVO-program keretében gyakran vezetnek be új custom elemeket és technikákat, így a CVO Pro Street Breakout a Harley-Davidson dizájncsapatának lehetőséget adott arra, hogy számos új felületkezelési változatot kipróbáljanak.

 

„A Pro Street Breakout a CVO motorkerékpárok egy új dimenzióját képviseli”, mondta a Brad Richards, a Harley-Davidson formatervezési igazgatója. „A Pro Street Breakout az inspirációt az utcáról hozta, a változtatások pedig a mi ízlésvilágunkat tükrözik. Szintén megvan benne a részletek és az értékek gazdagsága, tulajdonosát teljes joggal töltheti el a büszkeség egy ilyen motor birtokában, mindez mégis máshogy valósul meg, mint a többi motornál. Színei ugyan visszafogottnak tűnhetnek, mégis hihetetlen mélyrehatóak. Különféle felületkezelést fejlesztünk ki a fényes króm számára – például fényezetlen, galvanizált felületeket, vagy árnyaltan átlátszó bevonatot. A Breakout modellt igazán ennek az új stílusirányzatnak jegyében hoztuk létre.”

 

A CVO Pro Street Breakout modellel egy Smoke Satin Chrome (füstös szatén króm) nevű fényezést is útjára indítottunk.

 

„Fémbevonat-szakértő beszállítóinkkal intenzíven dolgoztunk a Smoke Satin Chrome árnyalatán és részletgazdagságán, és mi vagyunk az elsők, akik a motorkerékpár-gyártásban ezt használjuk”, mondta Dais Nagao, a Harley-Davidson vezető stylistja. „Ez egy olyan fényezés, amely igazán modern és exkluzív, ugyanakkor igazán mocskos is. A Smoke Satin Chrome-ot gondosan egy fekete felület mellé helyeztük el, így némileg réteges hatást vált ki. Például a felső szelephimba-fedél fényes fekete, míg az alsó fedél Smoke Satin Chrome. Ez a fekete motorblokk és a fekete kipufogódob mellett a kipufogó leömlő hővédőlemezein található. Ezt a Smoke Satin Chrome fényezést használtuk az olajvezetékeken és -illesztéseken is, hogy egy meglepetésszerű hatást tudjunk elérni.”

 

A másik új fényezésfajta, a Scorched Chrome (égetett króm) szintén a CVO Pro Street Breakout modellen debütál, és az Agressor custom kerekeket vontuk be vele. Az újratervezett derby és timing bevonatok új, mechanikus külsőt kölcsönöznek a motornak. A fémlemezeket egyszínű Starfire Black vagy kéttónusú White Gold Pearl és Starfire Black fényezéssel láttuk el, valamint az üzemanyagtartályon és a hátsó sárvédőn végigvonul egy kézzel felillesztett rajzolt sáv, amely alátámasztja a CVO Pro Street Breakout teljesítményközpontú tematikáját.

 

Ezt a teljesítményt a Screamin’ Eagle® Twin Çam 110B™, a Harley-Davidson gyártotta legnagyobb teljesítményű léghűtésű motorblokkja biztosítja. A maximális teljesítmény elérése érdekében a motorblokk fekete egyenesen levágott végű kipufogót, egy nyitott Screamin’ Eagle® Heavy Breather Elite légszűrőt, valamint egy nagy teljesítményű, hidraulikusan szabályozható Assist & Slip kuplungot kapott. Annak érdekében, hogy a motoros teljes mértékben ki tudja használni a Screamin’ Eagle erejét, a CVO Pro Street Breakout modellt vaskos, háromcsavaros villahídba foglalt 43mm-es fordított villákkal szereltük fel, amelyet az úszó féktárcsákkal ellátott kettős első tárcsafékek, a Reduced Reach elsőkerék-fékkar, valamint a standard blokkolásgátló fékrendszer által biztosított fékezőerő tesz teljessé. Az erős első futómű és a 48cm-es első kerék még mozgékonyabbá teszi a motort, a 240mm széles, masszív hátsó gumi pedig képes maga mögé gyűrni az aszfaltot.

 

A Pro Street Breakout számos tekintetben a gyorsulási versenyek szellemét tükrözi a lapos 3cm-es drag típusú kormánytól kezdve a szélterelő kis fejidomon át a színben harmonizáló hasidomig. A mély ülés és az alátámasztott utas ülés együttesen tartják nyeregben a motorost, amikor a kuplung felenged és a Screamin’ Eagle ereje kondenzcsíkká sűríti a CVO Pro Street Breakout motort. További dizájnelemek a levágott első sárvédő, a láb- és kézi vezérlőelemeken található koromfekete Airflow Collection tartozékok, a fekete Profile custom tükrök, valamint a lapos középkonzol füst színű szőtt borítású szellőzővezetékek. Az elektronikus tempomat és az új érintésmentes integrált biztonsági és központi záras távkapcsolóval ellátott H-D intelligens biztonsági rendszer szintén része a CVO Pro Street Breakout alapfelszereltségének.