Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A Kis Csoda – újra a Fiesta lett Európa kedvenc kisautója

A Kis Csoda – újra a Fiesta lett Európa kedvenc kisautója
  • 2016. 02. 06.

Az elmúlt évben a Ford Fiesta volt Európa legnagyobb számban értékesített kisautója – méghozzá zsinórban immár a negyedik éve.

 

Azt követően, hogy a Ford jelentős frissítést hajtott végre a modellen, 2015-ben összesen 314.432 darab* Fiesta talált gazdára az európai piacon, vagyis 2 százalékkal több, mint az azt megelőző évben, amikor 309.120 ilyen autó kelt el.

 

“A Fiesta minden tekintetben kielégíti a kisautó-vásárlók igényeit – akkor is, ha a Fiesta Econetic takarékos működése és 82 g/km CO₂-kibocsátása** csábítja őket, és akkor is, ha a Fiesta ST díjnyertes teljesítménye ejti rabul a szívüket,” nyilatkozta Roelant de Waard, a Ford Európa marketingért, értékesítésért és szolgáltatásokért felelős alelnöke.

 

 

# # #

 

 

* A JATO Dynamics által közölt eredmények a JATO Consult, a vállalat tanácsadó szolgálata által közölt adatokon alapulnak. Az adatok 30 európai ország piacairól származnak. További információkért látogasson el a www.jato.com honlapra.

 

** Az üzemanyag/energiafogyasztási, CO₂-kibocsátási és az elektromos üzemmódban megtehető hatótávolság adatait az Európai Unió 715/2007/EC számú szabványa által előírt technikai kívánalmak és műszaki adatok alapján, illetve a legfrissebb EC/692/2008 direktíva alapján regisztrálták. Az üzemanyag-fogyasztási és CO₂-kibocsátási adatok egy járműtípusra, nem pedig egy adott járműre vonatkoznak. Az alkalmazott tesztelési eljárás lehetővé teszi a különféle járműtípusok és különféle gyártmányok összehasonlítását. A közúti üzemanyag/energiafogyasztási, CO₂-kibocsátási és az elektromos üzemmódban megtehető hatótávolság adatai eltérhetnek az itt közölt adatoktól, mivel ezeket befolyásolhatja a vezetési stílus, akárcsak egyéb, nem műszaki jellegű tényezők is. A CO₂ egy üvegházhatású gáz, ami a legnagyobb mértékben felelős a globális felmelegedésért.