Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Érkezik az új PASO album

Érkezik az új PASO album
Radomszki Viktor

Érkezik az új PASO-album, a Ghost Train
Lemezbemutató szellembál február 19-én a Barba Negrában!
 
A tíztagú ska zenekar az új album mellé egy igazi különlegességet, méghozzá egy saját, felsőerjesztésű kézműves sört is hoz. A lemez rockosabb hangzásvilágához kiválóan passzoló szűretlen IPA-t limitált számban, külön erre az alkalomra tervezett palackban lehet majd beszerezni.

A Pannonia Allstars Ska Orchestra a 2012-es Lovemonster óta most jelentet meg először stúdióalbumot, sorban az ötödiket, Ghost Train címmel. A zenekar ezen a lemezen korábbról már ismert, nagy sikerű dalokat vonultat fel, pl. a Billy Boyo-t vagy a Star Wars híres főcímdalának feldolgozását, az Imperial Reggae-t, de sok újdonság is megjelenik, ráadásul egy fokkal komolyabb oldalukról is bemutatkoznak a srácok. A február 19-én megjelenő Ghost Train a csapat eddigi legerőteljesebb hangzású lemeze, egyaránt felfedezhetőek rajta a fajsúlyosabb, rockos, sőt akár punkos elemek, ugyanakkor a könnyedebb, kifejezetten táncos dalaikat sem hagyták le az albumról.

Az új anyagot új stúdióban rögzítették, olyan közreműködőkkel, mint Prieger Fanni az Animából (Üres Szoba), Deniz (Az én utam) vagy Szűcs Krisztián (Csók és Könny), akit jelenleg csak ezen a lemezen hallhatunk. A hozzá készült videóval az első Magyar Klipszemle fődíját elnyerő Részeg is felült a szellemvasútra, melyen Riger János énekel. Ezek mellett a dubstep és a drum and bass műfajokat ihlető dub zenei atyjáról, Lee „Scratch” Perry-ről írtak dalt (ez a Scratchy), sőt, még egy magyar népdalt, az Esik az esőt is feldolgozták a Raindrops című számban, a műfaji határokat szélesre feszítve ezen az anyagon.

A banda mindehhez készített egy egészen különleges „kiegészítőt”, mely a zenehallgatást és a felhőtlen tánc élményét is feldobja: a PASO létrehozta saját, felsőerjesztésű, kézműves IPA-ját, mely a hazai sörgyártók felső kategóriás műhelyében, a Rothbeernél készült. A gasztroélményt saját tervezésű palackkal vehetik kézbe a szűretlen sörök kedvelői, fogyasztása kifejezetten a Ghost Train hallgatása mellé ajánlott, ízvilágával, kesernyés aromájával kiválóan passzol az album hangulatához.

A lemezt február 19-én, a megjelenés napján a Barba Negrában mutatja be a zenekar egy jelmezes szellembál keretében. Az első 100 beöltözött vendég a klub pultjánál ajándék mojito koktélt vehet át, a koncert előtti két órában pedig profi sminkesek várják a rajongókat, hogy a szellembálra elvarázsolják őket is.
https://www.facebook.com/events/1502852783343208/

Február 20-án rögtön folytatódik a Ghost Train turné, melyet két különleges állomással dobnak fel: Írországba és Londonba is ellátogatnak egy-egy ska fesztiválos fellépésre a magyar koncerthelyszínek mellett.