Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Idén is pályázhatnak a civil szervezetek a Szigetre

Idén is pályázhatnak a civil szervezetek a Szigetre
  • 2016. 02. 19.

Pályázatot hirdetett civil szervezetek és a civil társadalommal együttműködő közintézmények számára a Sziget Kulturális Menedzser Iroda. A nyertesek az idei Sziget fesztivál Civil Szigetén mutathatják be tevékenységüket.

 

    Pályázatot nyújthatnak be azok a legalább egy éve működő civil szervezetek, egyesületek, alapítványok, illetve közcélú intézmények, amelyek tevékenysége elsősorban a 16-35 éves korosztályok részvételére, nevelésére, integrációjuk segítésére, problémáik megelőzésére, illetve megoldására épül, és amelyek a fesztivál sajátos körülményeihez igazodó programot kívánnak megvalósítani - szerepel a Sziget honlapján.


    Idén a környezetvédelem áll a Civil Sziget programjának fókuszában. A szervezők olyan szemléletformáló környezetvédelmi programokat várnak, amelyek akár a fesztivál több pontján a lehető legtöbb látogatót szólítják meg költséghatékony és interaktív módon.


    "Olyan programokat várunk, amelyek bemutatják a pályázó szervezet mások számára hasznos tevékenységét és törekednek a szigetlakók aktivizálására, a programokba való bevonására" - szerepel a felhívásban. A Sziget iroda a programhelyszínen száz szervezet számára tud helyet biztosítani.


    Pályázni lehet önálló megjelenésre, amely a fesztivál teljes időtartama alatt sátorban, illetve az erre kijelölt területen megvalósítandó programra vonatkozik. De lehet részidejű megjelenésre is pályázni, amely a fesztivál időtartama alatti, kettő-ötnapos részvételt jelent.


    Az iroda a nyertes civil szervezeteknek a részvételükhöz és a Civil Szigeten megvalósítandó programjaikhoz szükséges technikai és fizikai alapfeltételeket (terület, sátor, áram, alap bútorzat) biztosítja.


    A Sziget 35 millió forint értékben ajánl fel térítésmentes jegyeket azoknak az alapítványoknak, egyesületnek, nem állami és önkormányzati fenntartású szervezeteknek, amelyeknek nehézségekbe ütközik a programjukhoz szükséges összes szakmai belépőjegy megvásárlása.


    A pályázat leadási határideje április 10. Bővebb információ: http://sziget.hu/fesztival/info/civil_sziget