Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A Barba Negra Music Clubban mutatott be lemezt a PASO

A Barba Negra Music Clubban mutatott be lemezt a PASO A Barba Negra Music Clubban mutatott be lemezt a PASO A Barba Negra Music Clubban mutatott be lemezt a PASO A Barba Negra Music Clubban mutatott be lemezt a PASO A Barba Negra Music Clubban mutatott be lemezt a PASO
B3V3Z3T3M

Már az esemény beharangozójából sejtettük, hogy nem akármilyen buli vár ránk pénteken a Barba Negra Music Club-ban. A PASO ugyanis egy valódi Szellembált ígért a Ghost Train Lemezbemutató koncertje alkalmából, sőt beöltözésre is bíztatták rajongóikat. Így is lett, a farsangi őrület egyaránt magával ragadta a zenekart és közönségét is. Akinek a nagy sietségben otthon nem jutott ideje maszkot varázsolni, őket a helyszínen arcfestők várták.

Az abszurd swing-a-billy műfajt képviselő Yellow Spots vendégzenekar megalapozta a hangulatot, így a PASO érkezésekor már benne volt a boogie a közönség lábában, a nézőtér megtelt, és készen állt a szellemvasút indulására. A farsangi ska forgatagba teljesen beleillett az a kis képzavar, hogy a kalózhajó fedélzetén vonatsípolással indul a buli! A Pannonia Allstars Ska Orchestra egyre szélesebb rétegeket mozgat meg, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy mindenféle korosztályból érkeztek a Szellembálra, és közöttük leginkább az önfeledt arcok és táncos lábak jelentették a közös nevezőt.

A zenészek jelmeze és kifestett arca, a színek kavalkádja és a kreatív háttérvideók látványa igazi vizuális élményt jelentett, egy pillanatra sem engedte lankadni a közönség figyelmét. És akkor Janiról még nem is beszéltünk! A rajongók nagy örömére több dalnál is vendégszerepelt ugyanis Riger János, akit a zenekar kezdeti felállásából ismerhetünk. Amikor pedig Jani lement a színpadról, a nézőtér soraiból hallhattuk a „Gyere vissza Jani!” skandálást. A vendégfellépők között köszönthettük Prieger Fannit az Anima Sound Systemből, és Szűcs Krisztiánt az egykori Heaven Street Seven-ből. Utóbbival közösen adta elő a zenekar énekese, Krsa a Csók és könny című duettet. Riger Jánossal pedig együtt énekelték a Részeg című dalt, amelynek videoklipjét tavaly szeptemberben a Legjobb Klip díjával jutalmazták az első Magyar Klipszemlén.

Az új albumról számos dal elhangzott, így többek között a Star Wars ihlette Imperial Reggae is, de természetesen szerepelt a repertoárban néhány régebbi, elmaradhatatlan sláger is. Három ráadás dallal köszönte meg a zenekar a közönség hatalmas lelkesedését és szeretetét. Az utolsóként felcsendülő Hello Gagarin-nál a Szellembál méltó lezárásaként a vendégfellépők is újra színpadra álltak, a szellemvasút utasai pedig fergetegeset tomboltak. A lemezbemutató turné méltó módon startolt a Barba Negra Music Club-ban, végül pedig azt is megtudtuk, hogy a CD formátum mellett nemsokára bakelitről is pöröghetnek majd a Ghost Train dalai a rajongók lemezlejátszóin.