Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Influenza-szezon idején KÖTELEZŐ olvasmány

Influenza-szezon idején KÖTELEZŐ olvasmány
  • 2016. 02. 24.

Miért is szedek Echinaceát?

Echinacea:

A lángvörös kasvirág (magyar nevei: bíbor kasvirág, piros kasvirág) a margarétához hasonló virágú növény, az Egyesült Államok középső részét borító füves vidékekről származik. Az indián törzsek századokon keresztül használták sebek gyógyítására vagy kígyómarás ellenszereként. Sokáig afféle „mindenre jó”, valamint az immunrendszert erősítő gyógyfűnek tartották.


A kasvirág kilenc faja közül három (Echinacea angustifolia, E. pallida és E. purpurea) használatos orvosi célokra. A növény különböző részeit (virágzatát, leveleit, szárát, gyökerét) több száz gyógyszeripari termékben felhasználják, és számos formában léteznek. A kasvirág több hatóanyagáról vélik úgy, hogy az immunrendszert erősíti, és az utóbbi években az egyik leggyakrabban használt gyógyírrá vált világszerte.


A kasvirág természetes antimikrobás és fertőzésgátló: véd a baktériumok, vírusok, gombák és egyéb kórokozó mikrobák ellen. Az immunrendszert általánosan serkenti. A gyógynövény hatásaként a sejtek egy természetes antivirális anyagot, az interferont fokozottabban termelik. Ezek a hatások viszonylag rövid ideig tartanak, ezért tanácsos gyakran használni ezt a gyógynövényt - heveny fertőzések esetén akár naponta többször. Az Echinacea csökkenti és így normalizálja az immunválaszt olyan allergiás reakcióknál is, mint például az ekcéma.


A kasvirág bőrbetegségekre is alkalmazható. A növényből készült folyadékkal sérüléseket, tályogot, ekcémát, égési sebeket, szájfekélyt vagy felfekvést is lehet gyógyítani. Fokozza a nagy falósejtek tumorsejt ellenes aktivitását (ráksejtek pusztítása) is.


Kiszerelés:
• kapszula
• tabletta
• szárított gyógynövény/teakeverék
• folyadék
• tinktúra
A kasvirág segíthet megelőzni a két leggyakoribb vírusos fertőzést: a náthát és az influenzát. A legteljesebben akkor fejti ki hatását, ha már a betegség első tüneteinél alkalmazzák!!!!

Címkék