Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A Cola-Cola HBC Magyarország Kft. lesz a Campari kizárólagos magyarországi forgalmazója

A Cola-Cola HBC Magyarország Kft. lesz a Campari kizárólagos magyarországi forgalmazója

2016. június 1-től a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. végzi a Campari Csoport vezető termékeinek kizárólagos forgalmazását Magyarországon. A Camparin kívül a Cinzano, Carolans, és az Aperol terjesztését is a dunaharaszti székhelyű vállalat látja el a jövőben.

Idén nyáron már a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. disztribúciós hálózatából kerülnek a boltok polcaira a Campari Csoport márkái, név szerint a Campari, a Cinzano, a Carolans és az Aperol. A vállalat azért vehette át az említett szeszes italok forgalmazását, mert anyavállalata, a Coca-Cola HBC Csoport az idén partnerségi megállapodást kötött a Campari Csoporttal.


 


 


 


 


 


 

„A HBC ezzel a lépéssel újabb, világhírű, minőségi márkákra tett szert, amelyek jól kiegészítik a magyar vállalat üdítőital portfólióját.
Ez további alkalmat adva az üdítőitalok és prémium alkoholos termékek közötti szinergiák, és a vállalat egész országot lefedő disztribúciós hálózatának jobb kihasználására, újabb fogyasztói csoportok megszólítására.” – emelte ki Minas Agelidis, a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. Ügyvezető Igazgatója. Ezzel összhangban, a jövőben az alkohol és alkoholmentes termékek egyedi kombinációi is megjelenhetnek majd a piacon, tovább bővítve azon alkalmak körét, amikor a vásárlók Coca-Cola termékeket fogyaszthatnak.

A vállalatcsoportnak nem ez az első ilyen együttműködése a szeszes italok piacán. A HBC csoport 10 éve kizárólagos forgalmazója a Brown-Forman (Jack Daniel’s, Finlandia, el Jimador) márkáknak, amely kiegészült az Edrington (The Famous Grouse, Macallan) termékek kizárólagos forgalmazásával. Nagykereskedelmi forgalmazói továbbá a Bacardi-Martini, valamint a Rézangyal márkáknak is. A Coca-Cola HBC Magyarország negyvenhat éves fennállása alatt jelentősen hozzájárult a gazdasági növekedéséhez, hosszú távon is értéket teremtve a magyar piacon a milliók által kedvelt prémium termékválasztékával.

***

Campari Csoport

A Campari Csoport (Davide Campari-Milano S.p.A., és leányvállalatai) meghatározó szereplője a globális italszektornak. A csoport a világ 190 országában van jelen, Európában és Amerikában vezető piaci pozícióval rendelkezik. A Campari Csoportot 1860-ban alapították, mára világszinten a hatodik legnagyobb piaci szereplő a prémium alkoholos iparágban. A portfólióban több mint 50 márka, égetett szeszek, mint fő kategória, továbbá borok és üdítőitalok találhatóak. Többek között olyan híres nemzetközi márkák, mint az Aperol, Appleton Estate, Campari, SKYY és Wild Turkey. A Campari központja Olaszországban, Sesto San Giovanni-ban található. Világszerte 16 gyár és 2 borászat tartozik a cégcsoporthoz, 19 országban saját disztribúciós hálózattal.

A Campari közel 4000 embert foglalkoztat. Az anyavállalat, a Davide Campari-Milano S.p.A részvényeit az olasz értéktőzsdén is jegyzik 2001 óta.

További információ: http://www.camparigroup.com

 

***

Coca-Cola HBC Magyarország Kft.

A Coca-Cola HBC Magyarország Kft. az 590 millió fogyasztót kiszolgáló és 28 országot átfogó Coca-Cola HBC csoport tagja. A dunaharaszti székhelyű, Magyarországon két palackozó-üzemet működtető leányvállalat 1.100 dolgozót foglalkoztat, teljes tevékenysége során pedig közel 13.000 embernek biztosít munkát. A vállalat megalakulása óta 112 milliárd forintot fektetett be hazánkban. A társaság az egyik legjelentősebb magyar élelmiszer-feldolgozó, termékeit 22 országba exportálja. Az üdítőitalok előállításához használt alapanyagok közel kétharmadát belföldi szállítók biztosítják.

 

További információ: Radó Tamás; email: tamas.rado@uniomedia.com; mobil: 0036 30 283 0415