Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A vasúttársaságok az utazás élményén dolgoznak

A vasúttársaságok az utazás élményén dolgoznak

A vasúttársaságok azon dolgoznak, hogy minden utazás élmény legyen - mondta Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára a 39. Utazás 2016 nemzetközi idegenforgalmi szakkiállításon a MÁV-Start Zrt. standjának megnyitóján a Budapesti Vásárközpontban.

 

    Hozzátette: a versenyben nem könnyű helytállni, de a Magyarországon megvalósult fejlesztésekkel a MÁV-Start jelentős lépéseket tett az utazók megnyerésére. Tavaly belföldön több mint 135 millió utas tett meg közel 7 milliárd kilométert a MÁV-Start vonalain. Az elegáns körülmények kialakítása jól halad, a magyar kormány ehhez biztosítja a lehető legtöbb saját és uniós forrást - mondta Tasó László.


    Csépke András, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója elmondta: a társaság stabilizálta gazdálkodását, amivel megteremtette annak az alapjait, hogy a vasutas az utasra és a minél értékesebb szolgáltatásra tud koncentrálni. A folyamatban lévő fejlesztések közül kiemelte: 2016-ban 150-nel növelik a jegyvizsgálók létszámát a szolgáltatások színvonala, és az utastájékoztatás javítása érdekében.


    Kifejtette: a korszerű Flirt motorvonat flotta már 108 vonatból áll, és idén uniós támogatással újabb 15 járművel bővül. Így egyre több vonalon európai színvonalú szolgáltatást kapnak az utasok véleménye szerint. Idén megújul a meglévő járművek 5 százalékának belső utastere, és tovább csökken a balatoni utazások menetideje, a déli-parti fejlesztésekkel a nyári menetrendben 15-30 perces menetidő csökkentést tapasztalhatnak az utasok - mondta.


    A vasúttársaság standján népszerűsítik az ingyenes wifi szolgáltatást is, ami már több mint 830 járműben elérhető. Egyre többen használják az okostelefonra telepíthető ingyenes utastájékoztató alkalmazást, a vonatinfót is, amit februárig több mint 200 ezren töltöttek le - ismertette Csépke András.


    Jelezte: a nemzetközi járműpark mintegy fele is megújul idén, ami kényelmi funkciók beépítését és a kocsik belsejének megújítását is jelenti.


    A kiállításon a teljesárú menetjegyet váltó, egyéb kedvezménnyel nem rendelkező utazók részére a standon 20 százalékos kedvezményes menetjegyet adnak ki, bármely viszonylatra. A kiállításra látogatóknak a MÁV-Start és a GYSEV 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt ad.