Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Middlemist Red az A38-on

Middlemist Red az A38-on
Radomszki Viktor

Middlemist Red

PAUW (NL)

2016. április 22., péntek 20:00

A38 Hajó Koncertterem – Petőfi híd budai hídfő

Jegyár: 1900 Ft, elővételben: 1500 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.

A koncert támogatója a Holland Királyság nagykövetsége - a 2016-os holland EU-elnökség alkalmából.

Két remek, pszichedelikus vintage-rockot játszó kvartett az A38 Hajón! A magyar Middlemist Red az utóbbi évek egyik legnagyobb magyar befutója, a nagyon fiatal holland PAUW pedig - aminek két hete jelent meg első nagylemeze - a jövő egyik legnagyobb reménysége.

A még mindig elképesztően fiatal, de első lemezével már óriási sikereket arató Middlemist Red 2012 végén alakult. Az együttes zenéje a hatvanas évek pszichedelikus őserejéből és a beatből táplálkozik. Első EP-jét, az As If You Could Mess This Up című bemutatkozó lemezét "az év egyik legerősebb hazai bemutatkozásaként" jellemezték a zenei blogok. 2014-ben Single Switcheroo című dalával elsöprő fölénnyel nyerte meg A számot az Index alternatív dalversenyét.

Ugyanebben az évben a Deezer 182 ország zenekarai közül a Middlemist Redet beválasztotta Young Guns című programjának legígéretesebb négy produkciója közé. A végső döntést a hallgatókra bízták, és a viadalból pedig toronymagas pontszámmal a Middlemist Red került ki győztesen. Ekkorra a zenekar már az összes jelentős hazai fesztiválon fontos fellépő volt, és a Supersonic Overdrive című debütáló nagylemezt telt házas koncerten mutatta be az A38-on.

A zenekar tagjai

Nóvé Soma: gitár, ének
Papp Dávid: gitár
Deli Soma: basszusgitár
Ürögdi Ábel: dob

 

Lemezek
Supersonic Overdrive, 2014