Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

IT

A Lenovo és a Juniper Networks bejelentette globális partnerségét

A Lenovo és a Juniper Networks bejelentette globális partnerségét

A Lenovo és a Juniper Networks, az iparág vezető hálózati innovátora bejelentette egy globális stratégiai partnerség kezdetét, melynek keretében a termék és technológia portfóliójuk szinergiáinak kihasználásával felépítik a konvergált, hiperkonvergált és hiperskálázható adatközpont infrastruktúra megoldások új generációját a nagyvállalati ügyfelek számára.

 

Az x86-alapú szerverek és kapcsolók kiterjedt portfóliójával rendelkező Lenovo a konvergált és a szoftver által definiált technológiai kínálat felé való elmozdulás élvonalában található. A Juniper piacvezető a hálózati innovációk terén, a cég a routerek, kapcsolók, hálózati menedzsment szoftverek, hálózat biztonsági termékek és szoftveresen definiált hálózati technológiák átfogó portfóliójával rendelkezik. A partnerségtől azt remélik, lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy kihasználják a Juniper erősségeit a hálózati technológiák1 terén valamint a Lenovo elismert vezető szerepét az x86 szerverek megbízhatóságának és a hálózati hozzáférések területén, melynek révén jól kezelhető, méretezhető és egyszerű infrastruktúrához jutnak az adatközpontuk számára.

 

A partnerség legfontosabb elemei:

 

  • Az ügyfelek közvetlenül a Lenovótól vásárolhatják meg a Juniper kiterjedt portfólióját a könnyebb beszerzés és hatékonyabb támogatás érdekében.

 

  • A hardver és a szoftver az adatközpontban történő szétbontásával a két cég nyílt, rugalmas megoldásokat szándékozik piacra vinni, kihasználva az ONIE (Open Network Install Environment) modellt.

 

  • Szem előtt tartva az ügyfelek gyors provizionálásra és egyszerű adminisztrációra vonatkozó igényeit, mindkét vállalat azt reméli az együttműködéstől, hogy egyszerűsített felügyeletet tudnak majd nyújtani az adatközpontok számára, felhasználva a Lenovo xClarity felügyeleti szoftverét, valamint a Juniper Network Director és Contrail SDN szoftverét.

 

  • Ezen kívül a két cég világméretű értékesítési együttműködést tervez, melynek keretében nagyvállalati ügyfeleket, szolgáltatókat, értékesítési partnereket és rendszerintegrátorokat céloznak meg.

 

  • A Lenovo és a Juniper célja, hogy közösen jelenjenek meg a piacon és egyedi igényekre szabott viszonteladási modelleket alakítsanak ki, hogy megfeleljenek az egyedi lokalizációs követelményeknek Kínában.

 

“A Lenovo küldetésként kezeli, hogy piacvezetővé váljon az adatközponti megoldások szegmensében. Továbbra is invesztálunk az innovatív IT megoldások fejlesztésébe, hogy formáljuk a következő generációs adatközpontokat. Partnerségünk a Juniper Networks-szel hozzáférést biztosít a Lenovo számára egy iparágvezető termékportfólióhoz, amely magában foglalja a modern adatközpontok kiépítéséhez alapvető fontosságú Software Defined Networking (SDN) megoldásokat.” – mondta Gerry Smith, a Lenovo ügyvezető alelnöke és a PC and Enterprise Business Group operatív igazgatója.

 

„A Lenovóval kötött partnerség kibővíti a Juniper stratégiáját, hogy teljes körű megoldásokat nyújtsunk az adatközpontok széles köre számára, kezdve a közepes méretű vállalatoktól a privát felhőkig. Izgatottan várjuk a Lenovóval való együttműködést, hogy teljes mértékben kihasználhassuk a JunosOS-en és Contrail-en alapuló IP-hálózati portfóliónk teljesítményét, melynek révén konvergált, hiperkonvergált és hiperskálázható megoldások új generációját nyújthatjuk kínai és globális ügyfeleink számára.” – mondta Rami Rahim, a Juniper Networks vezérigazgatója.

 

A Juniper Networks-ről

A Juniper Networks (NYSE; JNPR) az innovatív útválasztók, kapcsolók és biztonsági megoldások szállítója. A vállalat a szoftverek, a szilíciumtechnológiák és a rendszerek terén végzett innovációi átalakítják a hálózatok technológiáját és ökonómiáját.

 

A Lenovóról

A Lenovo egy 46 milliárd dolláros árbevétellel rendelkező, Fortune 500-as listáján szereplő vállalat, a fogyasztói, üzleti és vállalati innovatív technológiák élvonalbeli szolgáltatója. Cégünk portfóliójába kiváló minőségű és megbízható szolgáltatások és termékek tartoznak, mint az asztali PC-k (beleértve a legendás Think és a több üzemmódú YOGA brandet), munkaállomások, szerverek, tárhelyek, okostévék, illetve tabletjeink, applikációink és okostelefonjaink számos termékcsaládja (beleértve a Moto brandet).