Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Két súlyos sérültje van az M3-as autópályán történt buszbalesetnek

Két súlyos sérültje van az M3-as autópályán történt buszbalesetnek Két súlyos sérültje van az M3-as autópályán történt buszbalesetnek

Két súlyos sérültje van a hétfőn délután az M3-as autópályán Hatvan közelében történt buszbalesetnek, egyiküket mentőhelikopterrel vitték kórházba - tájékoztatta a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn este az MTI-t.

    Soltész Bálint közlése szerint legalább huszonöten megsérültek, amikor árokba hajtott egy menetrend szerint közlekedő busz az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán Hatvan közelében hétfőn délután. Az utasok közül ketten súlyos sérülést szenvedtek, őket kórházba szállították, a többi könnyű sérültet a helyszínen látták el a mentők. Azt is elmondta, hogy a buszon összesen 30-an voltak, és a busz vezetője nem sérült meg.

{banner}

A mentők 30 embert vizsgáltak meg és láttak el a mai buszbalesetnél

Árokba borult egy autóbusz ma délután az M3-as autópályán. A baleset fél 4 előtt történt az autópálya Budapest felé vezető oldalán, az 55-ös kilométerszelvényben, Hatvan környékén. Az Országos Mentőszolgálat több mentőállomásról is indított mentőegységeket, valamint a baleset jellegére, a várható sérültekre tekintettel mentőhelikoptert is a helyszínre riasztott. A kiérkező mentőegységek összehangolt munkával összesen 30 embert vizsgáltak meg és láttak el, közülük 12 embert (köztük két súlyosabbnak látszó sérültet) szállítottak Hatvan és Budapest kórházaiba. Köszönjük Bajtársaink munkáját!
(OMSZ facebook)


     Az 55-ös kilométerszelvényben történt balesetnél a rendőrök félpályás útlezárás mellett még az esti órákban is helyszínelnek, ezért óvatosságra intenek az érintett útszakaszon.

Az M1 aktuális csatorna tudósítója arról tudósított, hogy várhatóan csak a késő esti órákban érkezik meg az a daru, amelyikkel ki tudják emelni a buszt az árokban. A felborult járművet utána valószínűleg trélerrel tudják csak elszállítani. A busz kiemelésének idejére vélhetően le fogják zárni az autópálya Budapest felé vezető oldalát.