Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A MasterCard az Egyesült Királyságba is elviszi az Android Pay fizetést

A MasterCard az Egyesült Királyságba is elviszi az Android Pay fizetést A MasterCard az Egyesült Királyságba is elviszi az Android Pay fizetést

Hamarosan több millió  MasterCard kártyabirtokos és Android felhasználó számára válik elérhetővé egy újabb biztonságos mobilfizetési megoldás, a Google ugyanis ma bejelentette, hogy az Egyesült Királyságban is elindítja az Android Pay szolgáltatását. Az HSBC, a Lloyds, az MBNA és az M&S Bank lesznek az első olyan bankok, amelyek támogatják az Android Pay használatát az Egyesült Királyságban, azt követően, hogy a szolgáltatás sikeresen debütált az Egyesült Államokban 2015 szeptemberében.

{gallery}

Az Android Pay igénybevételével a MasterCard kártyabirtokosok (akár hitel-, betéti, előre fizetett, üzleti vagy kisvállalati kártyával rendelkeznek) közvetlenül az androidos okoseszközükkel fizethetnek a bolti, valamint az androidos applikáción belüli vásárlásaik során. Az eszköz-alapú mobilfizetés a MasterCard MDES (MasterCard Digital Enablement Service) megoldás segítségével valósul meg az arra alkalmas készülékekben. A MasterCard MDES egy olyan szolgáltatás, amely még biztonságosabbá teszi a mobiltelefonnal vagy más, internethez kapcsolódó okoseszközzel (például okosórával, karkötővel, gyűrűvel) történő fizetéseket. Az MDES rendszere kezeli a tokenizálást, vagyis azt a műveletet, amely során a bankkártyák elsődleges számát lecserélik egy - minden vásárlás során változó - kóddal, ún. tokennel. Ennek a folyamatnak a másik része a digitalizálás, azaz a tokennel ellátott (tokenizált) kártyaadatok eljuttatása a mobileszközbe.

 

Az Android Pay használata egyszerű: a MasterCard kártyabirtokosnak csupán egy applikációt kell letöltenie, majd egy felhasználói fiókot létrehoznia, és máris biztonságosan fizethet az Android Pay-jel a boltokban. A vásárlás során csak fel kell oldania a telefonon a billentyűzárat, a készüléket a MasterCard egyérintéses fizetésre alkalmas terminálhoz közel kell tartania, és a fizetés megvalósul. A MasterCard már létrehozta a biztonságos digitális fizetés alapjait, így a fogyasztók a kártyájukat bárhol és bármikor használhatják, válogatva a különböző fizetési módok közül.

 

A fejlesztők gyorsan engedélyezhetik az Android Pay fizetést az applikációkon belüli tranzakcióhoz, ehhez a MasterCard kereskedői oldalai (a Simplify Commerce és a MasterCard Payment Gateway) nyújtanak segítséget. A Google az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban is együttműködik ezekkel a MasterCard platformokkal, egyszerűvé téve a legkisebb kereskedőknek is a biztonságos, applikáción belüli Android fizetések elfogadását.

A technológiánk erősségét az adja, hogy a fogyasztók egyszerre élvezhetik a biztonságot és az egyszerűséget. A kártyabirtokosok így nyugodt szívvel, magabiztosan használhatják a digitális MasterCard kártyájukat a mindennapos vásárlásaikhoz. ” - mondta Mark Barnett, a MasterCard Egyesült Királyságért és Írországért felelős elnöke.

 

Azok a MasterCard kártyát kibocsátó bankok, amelyek részt vesznek a MasterCard Digital Enablement Express programjában, egyszerűen és gyorsan csatlakozhatnak az Android Pay-hez, miközben a Google új piacokra is kiterjeszti a szolgáltatását.

 

Alig várjuk, hogy elhozhassuk a MasterCard fogyasztóknak az Android Pay nyújtotta egyszerű és biztonságos mobilfizetést. Az Egyesült Királyságban a felhasználók hamarosan többszázezer egyérintéses terminálnál használhatják majd az Android készülékeiket” – mondta Pali Bhat, a Google termékmenedzsmentért felelős igazgatója.