Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A CIV National Trophy 600 kategória májusi szezonnyitójára készül Gyutai Adrián

A CIV National Trophy 600 kategória májusi szezonnyitójára készül Gyutai Adrián
  • 2016. 04. 05.

Amíg az olasz bajnokság National Trophy 600 kategóriájában versenyző és a gyorsaságimotoros-világbajnokságon is debütáló Gyutai Adrián a pályán készül az idei szezonra, a 25 éves paksi motoros menedzsmentje sem tétlenkedik. A Korda Racing versenyzője mögé újabb komoly cég sorakozott fel, hiszen a Gépszer Kft. lett Adrián egyik főtámogatója. A versenyző úgy véli, most már rajta a sor, és amíg az elmúlt szombaton, Kecskeméten folytatta a felkészülését, addig a hétvégén ismét Olaszországban tesztel, és Vallelungában folytatja új Hondájával és szerelőivel a megkezdett munkát.

Eddigi pályafutása legkeményebb felkészülésének utolsó harmadát kezdte meg Gyutai Adrián, amelynek első állomása a CIV National Trophy 600 kategória hivatalos misanói tesztje volt. Itt nemcsak új motorjával – Honda CBR 600 –, hanem új szerelőivel, főmérnökével is most dolgozott először. A Korda Racing versenyzője idén szeretné megnyerni a 43 fős kategória bajnoki címét, ennek megfelelően az elmúlt szombaton a kecskeméti gokart pályán folytatta a motoros felkészülést, míg a hétvégét Vallelungában tölti, ahol ismételten egy kétnapos teszten vesz részt.

Azonban az eredményes szezonhoz a megfelelő anyagi háttér is hozzá tartozik. A 25 éves paksi motoros menedzsmentje éppen ezért éjt nappallá téve dolgozik azon, hogy Adrián álmai valóra váljanak. Április elsejétől a Korda Racing versenyzőjének egyik főtámogatója a Gépszer Kft. lett – a cég részéről dr. Boda Piroska kereskedelmi és Müller Tamás műszaki igazgató volt jelen a szerződés aláírásakor –, amely a komoly anyagi támogatásért cserébe sikereket vár el a pályán Adriántól, illetve azt, hogy megfelelő partner legyen abban, hogy a cég tovább folytathassa a nemzetközi piac meghódítását.

„Gyutai Adrián pályafutását, paksi kötődésünk miatt is, régóta figyelemmel kísérjük. Elért eredményei, céltudatossága, a lehetőségek realitásán belüli folyamatos fejlődése akár cégünk „életrajza” is lehetne. Örömmel vállalható közösség az is, hogy amint a motorversenyzésben, úgy a mi tevékenységünkben is a technikai háttér, a precíz előkészítés és a hibátlan végrehajtás egyaránt feltételei a sikernek, amit a teljesítmény alapján időben mérnek. Tapasztalatunk, felkészültségünk, hátterünk időszerűvé tette, hogy cégünk is megjelenjen a nemzetközi piacon. Ebben a folyamatban kiváló partnernek gondoljuk Adriánt, megtiszteltetés számunkra az együttműködés karrierje most kezdődött szakaszában – remélve, és kívánva, hogy segíteni fogjuk egymás sikereit” – fogalmazott dr. Hüse István, a Gépszer Kft ügyvezető igazgatója.

Az olasz bajnokság (CIV) National Trophy 600 meghódítására készülő motoros úgy érzi, lassan összeáll egy olyan anyagi háttér mögötte – ebben menedzsmentje és csapata, a Korda Racing is mindent megpróbál biztosítani a számára –, hogy immár kizárólag a minél jobb felkészülésre és a versenyzésre kell koncentrálnia. Hogy a májusi, Vallelungában rendezendő bajnoki rajton minél felkészültebben álljon rajthoz, a megfelelő fizikai felkészülés mellett minél több motoros teszten is részt vesz. Az elmúlt szombaton a kecskeméti gokart pályán gyakorolt, míg az elkövetkező hétvégén éppen Vallelungában köröz majd, ahol immár a telemetria is felkerül a Hondájára.

„Nagyon örülök, hogy egy ilyen elismert és nagy múltú cég, mint a Gépszer Kft. az egyik főtámogatóm lett. Köszönöm a cég vezetőinek a bizalmát. Mindent megteszek a jó eredmény érdekében, és azért, hogy a támogatóimnak egy kicsit is visszaadjak abból a sok jóból, amit tőlük kapok, hiszen nélkülük nem mennék semmire. A kecskeméti gyakorlás nagyon hasznos volt, hiszen immár többszáz kör van bennem az edzőmotorommal, míg a Hondával és a szerelőimmel a hétvégén tudjuk folytatni a Misanóban megkezdett munkát. A telemetria segítségével rengeteget fejlődhetünk ismét a beállítások terén. Úgy érzem, lassan kezdhetünk nagyot álmodni” – jelentette ki Gyutai Adrián.

 

Gyutai Adrián 2016-os versenynaptára

Olasz Bajnokság (CIV) National Trophy 600

2016. 05. 14-15. Vallelunga (dupla futam)

2016. 07. 01-03. Mugello

2016. 07. 29-31. Misano (dupla futam)

2016. 09. 02-04. Imola

2016. 10. 07-09. Mugello