Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Rekordmezőny a Vivicittá félmaratonon, az autizmussal élőkért futnak a résztvevők

Rekordmezőny a Vivicittá félmaratonon, az autizmussal élőkért futnak a résztvevők

Az autizmussal élőkért futnak jövő szombaton és vasárnap a Margitszigeten rajtoló 31.Telekom Vivicittá Városvédő Futás indulói, a kétnapos eseményen részt vevők száma idén is meghaladja a húszezret.

 

    Kocsis Árpád versenyigazgató, a rendező Budapest Sportiroda (BSI) ügyvezetője az esemény szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, április 5-én volt 30 éve, hogy megtartották az első budapesti Vivicittát. A sportvezető hozzátette: már a kilencezredik induló is benevezett a félmaratonra, így biztos, hogy idén részvételi csúcs lesz ezen a 21 kilométeres távon, de az indulók létszámát tízezerben maximálni fogják.

{gallery}

{banner}
    Kocsis Árpád felhívta a figyelmet arra, hogy a kétnapos szabadidősport-eseményen a család minden tagja megtalálhatja a kondíciójának és felkészültségének megfelelő távot, hiszen a 10 kilométeres Vivicittá mellett megrendezik a 7 kilométeres Medicittát, a 2,5 kilométeres Minicittát és gyaloglást, de versenyeznek háromtagú váltók és lesz 700 méteres családi futás is.


    "Tavaly összesen 26 ezren futottak a két nap alatt, most is hasonló létszámot várunk, a vasárnap indulók száma pedig várhatóan meghaladja majd a húszezret" - jelentett ki a versenyigazgató.


    Bánhegyi Zsófia, a sporteseményt húsz éve támogató Magyar Telekom csoport kommunikációs igazgatója hangsúlyozta, hogy a budapesti versennyel egy időben Kecskeméten és Pécsen is tartanak futóversenyt. Beszélt arról is, hogy a telekommunikációs cég idén az Autistic Art-Mosoly Otthon Alapítványon keresztül - az elmúlt két évtizedben lefutott Vivicittá kilométereket forintosítva - kétmillió forinttal támogatja az autizmussal élőket, akiknek a száma Magyarországon eléri a százezret. A cég ezen kívül 100-100 ezer forintos sportszerutalvánnyal díjazza a legtöbb diákot nevező iskolákat.


    Az eseményhez idén is csatlakozik a Fenntarthatósági Média Klub több szerkesztőségi munkatársa, akik részvételükkel és a különböző versenytávok teljesítésével kívánják felhívni a figyelmet az autizmussal élőkre.