Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Saját állításuk szerint jól kezdte az évet a Volkswagen haszonjármű üzletága

Saját állításuk szerint jól kezdte az évet a Volkswagen haszonjármű üzletága

Jól indult az év a Volkswagen haszonjármű üzletága számára, a gyártó az idei év első két hónapjában világszerte 67 ezer járművet adott el világszerte, 6,7 százalékkal többet, mint a tavalyi év azonos időszakában. A magyarországi importőr pedig az első három hónap alatt a beérkező megrendelések 66 százalékos növekedését tapasztalta.

 

    A haszonjárművek önálló márkájának - ide tartozik  a Transporter, a Caddy, a Crafter és az Amarok - legfőbb piaca Nyugat-Európa, a növekedés itt elérte a 12,3 százalékot. Kiugró volt például Olaszországban (38,8 százalék) és Spanyolországban (24,1 százalék). Az eladott járművek legalább 40 százaléka a Hannoverben gyártott Transporter.


    A márka tavaly összesen 430 830 járművet értékesített globálisan, 3,5 százalékkal kevesebbet, mint 2014-ben.


    Kovács András, a Volkswagen márkáit Magyarországon forgalmazó Porsche Hungaria márkaigazgatója az MTI-nek kedden elmondta: az első negyedévi megrendelések alapján teljesülni fog az idei 2400 darabos eladási terv. Tavaly 2305 haszonjárművet adtak el a magyarországi VW-márkakereskedések. Az eladott járművek csaknem fele, 1100 ezer Transporter volt.


    Ennek a modellnek a generációiból az elmúlt 25 évben több mint 26 ezret adott el Magyarországon az importőr, miközben összes modelljéből 50 ezret. A 66 éve gyártott kisáruszállító flottában is jól fogy Magyarországon, törzsvásárlói között van például a Magyar Posta, a Honvédség és a Fővárosi Vízművek. Piaci részesedése a magyar  kishaszonjármű-piacon a kilencvenes évek első felében a 30 százalékot is megközelítette, a legfrissebb, idei adat szerint 23,7 százalékos.