Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Magyarországon fejlesztik a beszélő autókat

Magyarországon fejlesztik a beszélő autókat
B3V3Z3T3M

A járművek közötti kommunikáció elérkezett, már nem a jövő ígérete. Az új technológia óriási innovációt ígér a közlekedésben, meghatározó lesz az autóipar jövőjének alakulásában és munkát ad a mérnökök következő nemzedékének is.


Ezt felismerve a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) a technológia nemzetközi szinten elismert és úttörő hazai képviselőjével, a Commsignia Kft.-vel közösen olyan műhelyt hozott létre, ahol a hallgatókat az alkalmazott kutatás-fejlesztési feladatokba bevonva gyakorlat-orientáltan oktatható a kooperatív járműkommunikáció szakterülete.


A technika fejlődésével az utazás, a közlekedés, a fuvarozás mindennapjaink részévé vált.
Széleskörű elterjedésével viszont a közúti forgalom mértéke is drasztikusan emelkedett, ami maga után vonta a balesetek számának (és súlyosságának) növekedését is. Az egészségügyi világszervezet (WHO) másfél millióra teszi a halálos kimenetelű közlekedési balesetek számát az elmúlt évben, és ez a szám 2030-ra akár az évi öt milliót is elérheti, ha a jelenlegi tendencia folytatódik. Hasonlóan nagy problémát jelent a torlódások által okozott légszennyezés, valamint a forgalmi dugók miatt elvesztegetett idő is: csak Németországban és az Egyesült Királyságban fél milliárd dollárra (150 milliárd Forint) becsülik évente az ezek által felmerülő üzemanyag- és kiesett idő költségét.


Képzeljünk el egy olyan világot, amelyben a járművek mind egymással, mind az autópályák, közutak, városok útjait felügyelő és üzemeltető rendszerekkel képesek kommunikálni.


Ebben a világban nem léteznek „beláthatatlan” kanyarok és kereszteződések, veszélyes előzések, sem a nem megfelelő követési távolság okozta koccanások. Minden jármű a számára leggyorsabb útvonalat találja meg, a járművek egyenletesebben oszlanak el a közutakon, ami jelentősen csökkenti a forgalmi torlódások kialakulásának gyakoriságát és mértékét.


A kormányok részéről óriási nyomás nehezedik az autóiparra, hogy a baleseti statisztikákra és a közutak forgalmi torlódásai által okozott egyre komolyabb problémákra megoldást adjon. Részben a Commsignia munkájának is köszönhetően a járműkommunikáció már nem csak egy távoli vízió, hanem elérhető közelségbe került. Az első egymással beszélő autók már három éven belül legördülnek a gyártósorról, sőt minden új autóban kötelező tartozék lesz a V2X technológia.


Napjainkban egyre ismertebbé válnak az önvezető autók, amelyek kamerák vagy radarok segítségével képesek vezető nélküli közlekedésre. Számtalan váratlan helyzet képzelhető el, amelyek kezelésére viszont ezek a rendszerek még nem készültek fel. Hatalmas segítség így a vezető nélküli autók számára is, ha képesek egymással kommunikálni: megosztani egymással a pontos pozíciójukat, sebességüket, az aktuális forgalmi helyzetet, időjárást, figyelmeztethetik egymást a csúszós útról vagy az útjukba eső balesetről.


A félautonóm járműmegoldások (pl. Tesla robotpilóta) és a teljesen autonóm járművek (pl. Google vezető nélküli autó) így már nem csak a saját maguk által gyűjtött szenzoradatokra tudnak támaszkodni, hanem észleléseiket egymással és az infrastruktúrával megosztva képesek lesznek kiterjeszteni érzékelésüket és dinamikusan összehangolni mozgásukat. Ez a kooperatív járműkommunikáció.


Ennek az egyre hangsúlyosabb, és önvezető autók széleskörű elterjedésének irányába egy fontos lépést jelentő technológiának a fejlesztésén dolgozik egy csapatnyi mérnök Budapesten, a XI. kerületben. A Commsignia már világszerte elismert, a vállalkozás az autóipar élmezőnyébe küzdötte fel magát, ügyfelei a legnagyobb autógyárak.


Járműkommunikációs megoldásai megtalálhatóak Magyarországtól az Egyesült Királyságig, Svédországtól Olaszországig a városokban, az autópályákon és a járművekben egyaránt.
Ennek az új technológiacsaládnak a kutatás-fejlesztésben (K+F) mutatott húzóereje kiemelkedő, beépítése a magyar felsőoktatásba a következő néhány év egyik fontos kihívása. Ezt felismerve a BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszéke (HIT) a Commsignia Kft.-vel már több éve folyó közös szakmai munkát formalizálta és 2016. április 4-én a Multimédia Hálózatok és Szolgáltatások Laboratóriumon belül megalakította a COMMSIGNIA – BME HIT Járműkommunikáció Kutatócsoportot.


Az együttműködés legfontosabb elemei az ipar által motivált K+F, innovatív alkalmazási területek vizsgálata, és a kooperatív járműkommunikáció tudományterületének bevezetése a villamosmérnökök és informatikusok oktatási programjába. A kutatócsoport számára a Commsignia Kft. a szakmai partnerségen túl célhardvert és a hozzá tartozó szoftverrendszert is biztosít. További támogatóként az Expert Zrt. számítástechnikai eszközökkel, az Újbuda SMART 11 Üzemeltető és Fejlesztő Nonprofit Kft. elektromos autók rendelkezésre bocsátásával, a Magyar Telekom pedig a legmodernebb 4G/LTE hozzáférés biztosításával segíti a kutatócsoport aktivitásait.


Takács András, a Commsignia Kft. fejlesztési igazgatója kiemelte, hogy „a Commsignia Kft. évek alatt fejlődött kis mérnöki műhelyből a járműkommunikációs ipar meghatározó szereplőjévé, amely munka során mindig számíthattunk a BME HIT segítségére. Örömünkre szolgál, hogy lehetőségünk van ezt a segítséget most viszonozni. Cégünk alapítása óta a leginnovatívabb szereplője a járműkommunikációs iparnak. Ez a tulajdonságunk hajt minket előre és ennek segítségével jutottunk a világ élmezőnyébe. Mindig kiemelt figyelmet szenteltünk a kimagasló tehetségeknek, ezért nagyon fontosnak tartjuk a magyarországi oktatás és kutatás támogatását.”


Dr. Bokor László, a BME adjunktusa, a kutatócsoport vezetője szerint „a járműkommunikáció hihetetlen dinamikával fejlődik és megállíthatatlanul válik mindennapjaink részévé. A Commsignia Kft. támogatásával lehetőség nyílik a területen folytatott alkalmazott kutatásfejlesztési aktivitásaink kiterjesztésére és a vonatkozó technológiák gyakorlat-orientált oktatásának fokozatos bevezetésére.”