Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Ez lesz a megoldás a XXI. század vs hiénák hisztije csatában?

Ez lesz a megoldás a XXI. század vs hiénák hisztije csatában?

A kormány a magyar jogszabályoknak megfelelően dolgozó, Magyarországon adót fizető taxisok mellett áll - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára kedden az MTI-nek.

    Fónagy János emlékeztetett, hogy az Országgyűlés kedd délután tárgyalja azt a törvénymódosítási javaslatot, amelynek célja a magyar jogszabályok semmibevételével, engedély nélkül végzett személyszállító tevékenység, közismert nevén az Uber további szankcionálása.


    Az NFM-előterjesztés szerint aki jogosulatlan diszpécsertevékenységet végez, vagy bár van jogosítványa diszpécserszolgálatra, de olyanoknak nyújtja, akiknek nincs személyszállítási engedélyük, annak az elektronikus adatszolgáltatását - vagyis a honlapját és az applikációját - a hatóság határozott időre letilthatja kifejezetten a jogosulatlan tevékenység megakadályozása érdekében.


    Az államtitkár hangsúlyozta ugyanakkor: a kormány támogatja az okostelefonos taxirendelést. "Baj akkor van, amikor ezt a korszerű eszközt egy jogosulatlan tevékenység támogatására használják fel" - fogalmazott.


    A törvénymódosítási javaslatnak része, hogy az engedély nélkül taxizó a rá kiszabott közigazgatási bírság mellett 9-re emelt büntetőpontot is kaphasson, így ismételt elkövetés esetén a pontjainak száma 18 lesz, amikor is a jogosítványt fél évre el kell venni. A gépkocsijának rendszámát első alkalommal szintén fél évre, újbóli elkövetésnél pedig 3 évre vennék el - ismertette a tervezett változtatásokat.


    A jogszabály-módosítás a kihirdetését követő 31. napon léphet hatályba.


    Fónagy János úgy fogalmazott: a kormány nem a korszerű lehetőségek ellen van, hanem tiszta versenyt szeretne biztosítani.

 

Íme a taxisták gigantikus öngóljának eredménye >>>

 

BKIK: "Az Uber-sofőrök nem rendelkeznek hatósági engedélyekkel"
 

Az Uber-sofőrök nem rendelkeznek a személyszállításhoz és annak speciális formájához, a taxiszolgáltatás nyújtásához szükséges hatósági engedélyekkel - mondta a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) Közlekedés, Szállítás, Szállítmányozás Osztályának elnöke az MTI-nek csütörtökön.

    Dudás Zoltán hangsúlyozta: a kamara álláspontja szerint meg kell teremteni az egyenlő piaci verseny feltételeit, , támogatni kell minden tevékenységi engedéllyel rendelkező, tisztességesen működő vállalkozást.
    Az elnök súlyos csúsztatásnak nevezte az Uber részéről, hogy sofőrjeik rendelkeznének a taxiszolgáltatás végzéséhez, fuvarszervezéshez szükséges engedélyekkel, mert ez nem azonos a személyszállítói engedéllyel.


    Emlékeztetett arra, hogy az Uber által nyújtott szolgáltatás a hatóságok szerint egyértelműen taxiszolgáltatásnak minősül, és Magyarországon szigorú feltételek vonatkoznak a fuvarközvetítésre, személyszállításra. Budapesten a gépjárműveknek még az országosnál is szigorúbb előírásoknak kell megfelelniük - mutatott rá.


    Dudás Zoltán felhívta a figyelmet, hogy az az utas is szabálysértést követ el, aki engedéllyel nem rendelkező sofőr szolgáltatását veszi igénybe, tehát nem csak a szolgáltatás nyújtója sért törvényt.


    Kiemelte: ha az Uber Magyarországon rendelkezne engedélyekkel, ezt könnyen ellenőrizni lehetne, egyebek mellett a Közlekedési Hatóság nyilvántartásában. Annak, aki Budapesten taxiszolgáltatást nyújt, még a Budapesti Közlekedési Központ minősítésével is rendelkeznie kell, a minősített fuvarszervező társaságok listája a BKK honlapján megtekinthető. Az Ubert pedig nem találni közöttük - jelezte.

 

Fónagy: "A taxisok érdekében szankcionálni kell a jogellenes személyszállítást"
 

Legfeljebb 365 napig ideiglenesen blokkolhatók lennének azok az internetes oldalak, amelyek jogellenesen működő taxiszolgáltatást kínálnak - ismertette a személyszállításról szóló törvény módosítását kedden a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára.

    Fónagy János elmondta: a javaslat a tevékenységet legálisan végző adófizető taxisok érdekében kezdeményezi a szankciók szigorítását, amelyek szerint a jogellenes tevékenységre használt személygépkocsit elsőként hat hónapra, később akár három évre ki lehetne vonni a forgalomból.


    A közúti közlekedési előéleti pontrendszerben 9, majd újabb 9 büntetőpont járna az engedély nélküli sofőrnek, így tőle ismételt jogsértés esetén fél évre elvehetnék jogosítványát.