Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Versenyroller világpremier Kiss Norbival Kápolnán

Versenyroller világpremier Kiss Norbival Kápolnán
  • 2016. 06. 13.

Rendhagyó nemzetközi járműpremier helyszíne lesz június 18-án szombaton egy bájos kis heves-megyei falu, Kápolna. A magyar Futurer elektromos roller gyártó és fejlesztő cég itt leplezi le első, kétmotoros, összkerékhajtású rollerét, amelynek fejlesztése és prototipusainak gyártása még ezekben a napokban is a legnagyobb titoktartás közepette zajlik.

A bemutatón természetesen jelen lesz Kiss Norbert sokszoros magyar bajnok, kétszeres Európa bajnok, a Futurer magyarországi reklám arca is. 

- Mivel az autó és motor kiállításokhoz hasonló, nagy roller kiállítások nincsennek Magyarországon, ezért rendhagyó módját választottuk a Futurer új csúcsmodellje bemutatójának. Mivel cégünk és cégünk arca, Kiss Norbi autóversenyző is támogatója a Macskaárvaház Alapítvány nevű civil szervezetnek, úgy döntöttünk: az alapítvány új menhelyének építésére szervezett önkéntes hétvégére időzítjük a kétmototor, Kers-es csúcsroller premiert.- magyarázta Róth Csaba a Futurer tulajdonosa és vezető fejlesztője, hozzátéve: a Futurer rollerek rendkívül népszerűek itthon és külföldön az autósport gyorsasági szakágának művelői körében, hiszen depóban vagy pályabejáráskor ideális partnere a versenyzőknek a Futurer elektromos roller. 

Róth Csaba az új fejlesztésű csúcsmodellről elöljáróban annyit mondott: - Mindkét kerékben HUB motor, függtelen vezérléssel és így természetesen mindkét kerékben, a Formula 1-ből ismert  KERS-es rendszerű fékek lesznek. 2 x 500W  a motorook összteljesítménye, amit összesen két akku táplál így a hatótáv nem  változik (35km), miközben dupla erő áll rendelkezésre. A második kerék hajtása kívánság szerint külön ki/be kapcsolható.

Róth Csaba hozzátette:  a roller erejét jól szemlélteti, hogy egy 110kg-os emberrel a tesztelések során 15 km/h-t tartva ment fel az Istenhegyi út tetejére! (Budapest XII. kerület). Lefelé haladva ugyanezzel a terheléssel a  dupla KERS-es fék olyan hatékony, hogy a visszatöltés különlegesen sok energiát képes hatékonyan visszatölteni, mindezt a túltöltés veszélye nélkül.

A Futurer alapítója szerint,  hosszútávú tesztjeink alapján a váz simán megbirkózik hosszú távon is 130-140 kilóval, így a gyár által ajánlott felső 125 kg-os súlyhatár ezzel a motorizáltsággal nem egy elméleti felső határ, hanem egy jól rollerezhető élményrollerezés, egy akár 120-125 kilós embernek is. Mindez egy még mindig csak 15 kilós rolleren! A praktikum marad, az erő duplázódott!

Egyébként meg a kápolnai állatvédelmi önkéntes hétvége már így is egyfajta autós-motoros rendezvény is lesz, hiszen a KIA, a Suzuki, a Renault, a Honda új modelljei is ki lesznek állítva, de olyan különlegeségekkel is érkeznek az alapítvány támogatói, mint pld. a Ford F150 Harley Davidson kiadása.

- Nagyon nagy izgalommal várom az új összkerekes, Kers-es Futurert, Az elektromos rollerem már így is az életem, a mindennapjaim részévé vált, Itthon és külföldön, versenyhétvégéken és szabadidőmben mindig ott van a kocsimban, hogy bármikor elővehessem és bármikor környezetbarát üzemmódra válthassak - mondja mosolyogva Kiss Norbert, hozzátéve: "külön öröm az, hogy új macskamenhelyünk építése ad alkalmat egy ilyen különleges világpremiernek."