Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Generációváltás a Szamos Marcipánnál

Generációváltás a Szamos Marcipánnál
Radomszki Viktor

Szamos Cafe - belsőépítészet

Cafe. Több mint cukrászda. Aki belép az ajtón megérti. Letisztult, modern elegancia. Minden mindennel összhangban. A stílus merőben más, mint az eddigi Szamos üzletekben. Sass Géza belsőépítész és Szamos Gabriella látásmódját tükrözi az egész környezet.

A főfalon poétikus alkatú teremtmény. Szárnyak nélkül repül. Kürthy Hanna  tusrajza vágtázó lovat ábrázol. Dinamikája felcsigáz, szépsége megnyugtat. Extravagáns dekoráció.

„More than sweet”

Vagyis, már nem csak édes a Szamos – üzeni az új szlogen. Utal arra, hogy a márka kilép a cukrászda kategóriából. Pozíciót vált. Nyit a fiatalok felé. A Szamos Today elviteles termékeinek designja a gasztronómiai trendekbe illeszkedik. Az új kínálat a fogyasztói igények mentén alakul ki. A kora reggeltől kapható széles reggeli választék, a változatos üzleti ebéd kínálat, a szendvicsek, salátás, smoothiek, levesek a környéken dolgozók, vagy éppen a Parlamentnél kiránduló turisták napi tempójához igazodik. A Szamos Today termékek hamarosan több Szamos üzletben is megjelennek majd.

A Szamos Cafe kávékínálatában a klasszikus bécsi pörkölés mellett megtalálható a világosabb, ún. „speciality”, ültetvényszelektált kávébab is, melynek pörkölését időről-időre a vendégek visszajelzései alapján és a terméstől függően módosítják.

A galériát azok számára alakították ki, akik a Szamos tradicionális vonalát kedvelik. Itt a’la cart kínálattal, terített asztalokkal és étlappal várja a személyzet azon vendégeket, akik szívesen szervezik üzleti megbeszéléseiket szép környezetbe.

Szamos Csokoládé Múzeum és csokoládébolt

A legfelső szint a Szamos Csokoládé Múzeumé. A kiállítás anyagát több évtizede gyűjti a család. A múzeumi anyag hat termen keresztül mutatja be a kakaó termesztésétől a XX. század csokoládé gyártásáig a csokoládé történetiségét. Láthatunk itt berendezett csokoládé szalont, ’30-as évekbeli édességboltot és egy működő csokoládé műhelyt is. A múzeumi túra végén a látogató az ajándékboltba érkezik, ahol emléktárgyakat és Szamos termékeket vásárolhat. A vitrinben egy méretarányos Parlament tekinthető meg, amelyet az egyedi panorámának köszönhetően az ablakon keresztül bárki könnyedén összehasonlíthat az igazival. Itt a koronázási emlékek is marcipánból készültek.

Ugyancsak ezen a szinten található az 50 fős különterem. Parlamentre nyíló panorámával csapatépítésre, zártkörű megbeszélésekre vagy sajtótájékoztatók rendezésére is szolgálhat.

Szamos Csokoládé Iskola és Tortaműhely

A Szamos sütemények a magyar cukrászat tradicionális receptjei alapján készülnek. A Szamos Csokoládé Iskolában és Tortaműhelyben a látogatók betekinthetnek a kézműves termékek elkészítésének fortélyaiba.

A Csokoládé és Sütemény Iskola szolgáltatásai:

  • Alap és haladó csokoládékurzusok
  • Tortakészítő és díszítő tanfolyamok
  • Bonbonöntés
  • Szaloncukor-készítés
  • Fagylaltfőzés
  • Baráti/céges összejövetelek
  • Csapatépítő tréningek