Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A portugál kapitányt nem lepte meg a magyarok jó játéka

A portugál kapitányt nem lepte meg a magyarok jó játéka

Fernando Santos, a franciaországi Európa-bajnokságon szereplő portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az M4 Sportnak elmondta, hogy nem lepte meg a magyar csapat jó játéka.

 

    "A magyar válogatott nagyon sokat fejlődött az utóbbi időben. A selejtezők során is látszott, hogy meccsről meccsre lép előre, de az igazi fordulópont szerintem a horvátok elleni felkészülési mérkőzés volt. Ott a kicsivel gyengébb első félidő után nagyszerű második felvonást produkáltak, és már lehetett látni, hogy számolni kell velük. Ezek után nem lepett meg az osztrákok elleni jó játékuk" - nyilatkozta pénteken Fernando Santos.


    A kontinenstorna F csoportjának első fordulójában, kedden a magyar válogatott 2-0-ra legyőzte Ausztriát, Portugália pedig 1-1-et játszott Izlanddal. Szombaton a magyarok Izlanddal (18.00, Marseille), a portugálok pedig Ausztriával (21.00, Párizs) találkoznak.


    A portugálok szövetségi kapitánya kifejtette, hogy jól szervezett csapatnak tartja a magyart, amelynek van két-három kiemelkedő klasszisa.


    "Már korábban is mondtam: a magyar labdarúgás nagyon erős gyökerekből táplálkozik, komoly kultúrával rendelkezik. Örülök, hogy a magyar válogatott kijutott az Európa-bajnokságra. Vigyázni kell vele, mert bárkire veszélyes lehet."


    A magyar-osztrák mérkőzésről a portugál edző kijelentette: ha igazán elemezni akarná Ausztria válogatottjának játékát, csak azt a részt vehetné alapul, amikor Aleksandar Dragovic 66. percben történt kiállítását megelőzően mindkét együttes 11 emberrel futballozott.


    "Ketté kell bontani azt a meccset, mert a második felében az osztrákok tíz emberrel játszottak, és gólszerzési kényszerben. Az első rész megerősített abban, amit előtte is tudtunk, az osztrák csapat erős, de ez igaz a másik két ellenfelünkre is" - mondta Santos.


    A kapitány az eddigi szokásának megfelelően ezúttal sem nyilatkozott részletesen a kezdőcsapatának összetételéről, csupán annyit árult el, hogy szombati együttese nem változik jelentősen a keddihez képest.


    A pénteki sajtótájékoztatón sokan Cristiano Ronaldo kifakadásáról kérdezték az edzőt. A Real Madrid csatára az izlandi válogatott túlságosan védekező felfogású játékát kritizálta. Erre reagálva Santos megvédte Ronaldót, és hozzátette, hogy szerinte olyanok beszélnek sportszerűségről, akik maguk sem játszottak ennek szellemében.