Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Hódíthatnak a vegán kozmetikumok

Hódíthatnak a vegán kozmetikumok
  • 2016. 06. 21.

A magyar nők túlnyomó többsége kipróbálná az állati összetevőktől mentes, azaz vegán kozmetikai termékeket, amelyek olyan gyártótól származnak, aki ellenzi az állatkísérleteket – derül ki a CD kozmetikai márka és az NRC Piackutató friss felméréséből. Emellett sokan vannak, akik nem is látják szívesen a termékek hozzávalói között az említett összetevőtípust.

{gallery}

A magyar nők 86 százaléka kipróbálná a vegán, azaz az állati összetevőktől mentes kozmetikumokat, szépségápolási termékeket, amelyek olyan gyártótól származnak, amely ellenzi az állatkísérleteket – derül ki a CD kozmetikai márka és az NRC Piackutató friss reprezentatív felméréséből, amely azt vizsgálta, hogy a magyar nők milyen szépségápolási irányzatokat, trendeket igyekeznek beépíteni a napi rutinjukba. Az 500 fő részvételével végzett kutatás arra is rámutat, hogy kozmetikumvásárláskor a termék összetétele a harmadik legfontosabb tényező az ár és az illat után, illetve az is kiderült, hogy a különböző védjegyek, jelzések is fontos döntési szempontot képviselnek.

„A magyar hölgyek tudatosságát bizonyítja, hogy egyre nagyobb figyelmet fordítanak a kozmetikai és szépségápolási termékek pontos összetételére, illetve a rajtuk fellelhető különféle védjegyekre, jelzésekre” – véli Stefan Mulder, a CD termékfejlesztési vezetője. Azt is hozzátette, hogy maga a CD márka az állatkísérletek ellen foglal állást, illetve hogy a tudatosságra való törekvést a CD kozmetikumok 100 százalékban támogatják: a Magyarországon bevezetett CD Reinheitsgebot jelölés azt mutatja meg, hogy a termékek teljesen mentesek a vitatott összetevők mellet az állati eredetű összetevőktől is!

Egyre többen keresik a vegán termékeket a drogériák polcain. A Vegan Society napraforgó virágos jelzése sokaknak utat mutat: a nemzetközileg is ismert védjegy azt hirdeti a vásárlók felé, hogy a jelzéssel ellátott termékek teljesen mentesek az álltai összetevőktől, származékoktól. A CD is elkezdte már a folyamatot – hamarosan egyre több Magyarországon kapható, CD Reinheitsgebot felirattal ellátott termékre kerülhet rá a Vegan Society hivatalos jelzése.