Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Egymilliós adomány bajba jutott családoknak

Egymilliós adomány bajba jutott családoknak
Radomszki Viktor

Lezárult a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, valamint az Egészségbolt.hu és a Szépségbolt.hu egyedülálló programjának első szakasza, a vásárlók több mint egymillió forintot adtak össze a Családok Átmeneti Otthona számára.
 

A webáruházakban tavaly augusztustól idén áprilisig összesen 1.040.932 Ft gyűlt össze, melyből a 38 főt befogadó Kelta utcai intézményben élő gyerekek számára készült biztonságos játszószoba. 
 

A békásmegyeri intézmény számára összegyűjtött adományból a gyerekek közös játszószobáját modernizálták, új bútorok kerültek a szobába, valamint beltéri és szabadtéri sporteszközöket és fejlesztő játékokat vásároltak. A Családok Átmeneti Otthonában folyamatosan tartanak csoportos gyermekfoglalkozásokat, kézműves délutánokat, amelyekhez az adományból új alapanyagokat és kellékeket szereztek be.  

A Békásmegyeri Családok Átmeneti Otthonában olyan krízishelyzetbe került családok találnak menedéket, akik átmenetileg vagy tartósan fedél nélkül maradtak. Az intézmény célja, hogy ezek a családok együtt élhessenek, lehetőséget és segítséget kapjanak újraépíteni széthullott életüket. A Kelta utcában tíz család tartózkodik átlagosan 20-25 gyermekkel, akik a szociális munkás mellett védőnő és családgondozó segítségét is kérhetik. Az otthon életében hatalmas szerepet kapnak a közös játékok és a csoportos foglalkozások, melyeknek a felújítást követően méltó környezet ad helyet. 
 

Kerekítsd fel! néven 2015. augusztus elején indult el az első hazai mikroadományozási rendszer a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, valamint az Egészségbolt.hu és a Szépségbolt.hu összefogásával. Hasonló kerekítéses módszerek nagy sikerrel működtek az elmúlt évek során többek között az Egyesült Államokban, Kanadában, Izraelben, és Angliában is.  A résztvevő webáruházak vevői fizetéskor egy kattintással felkerekíthetik a vásárlás összegét, mellyel egyedi karitatív programokat támogathatnak. A kezdeményezésben az  Egészségbolt.hu és a Szépségbolt.hu vevői a Családok Átmeneti Otthonát támogathatták.
 

Az Egészségbolt.hu és Szépségbolt.hu tapasztalatai rendkívül pozitívak voltak a kampány kezdete óta. „A kampány indulása óta a vevők közel harmada döntött úgy, hogy fizetésénél felkerekíti a vásárlás összegét, és adományoz az általunk támogatott Családok Átmeneti Otthona számára” - mondta Jenei Péter a webáruházak vezetője. „Amellett, hogy vásárlóink adományait továbbítjuk az Otthon számára, összeállítottunk egy hatalmas adománycsomagot olyan termékekből, melyek nélkülözhetetlenek az Átmeneti Otthonba került szülők számára. Az adományozási programot folytatjuk, a következő időszakban a középiskolásoknak szervezett újraélesztés oktatás és hozzá kapcsolódó telefonos applikáció fejlesztésének támogatására fogunk adományokat gyűjteni."