Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A Múzeumok Éjszakáján zárul az MKE diploma-kiállításainak sora

A Múzeumok Éjszakáján zárul az MKE diploma-kiállításainak sora
Radomszki Viktor

A restaurátor és az intermédia hallgatók kiállításaival zárul a Magyar Képzőművészeti Egyetem 5 hete elkezdődött diploma-kiállítás sorozata.

Az intermédiás hallgatók kiállítását Oltai Kata művészettörténész-kurátor tárlatvezetése zárja a Múzeumok Éjszakáján, amelyen számos egyéb izgalmas programmal várja a Képző a látogatókat.

A diploma-kiállítás az egyik legfontosabb esemény egy művészhallgató életében, hiszen ekkor kell  kiállított diplomamunkájával, valamint diplomadolgozatának nyilvános megvédésével bizonyságot tennie arról, hogy autonóm művésszé vált. Idén a képzős diploma-kiállítások sora az Intermédia és a Restaurátor Tanszék végzős hallgatóinak diplomamunkáival és diplomavédésével zárul.

12 végzős intermédiás hallgató munkáit június 21-től nézheti meg a nagyközönség az Egyetem Andrássy úti főépületében található Barcsay Teremben és Aulában.

A nyilvános védések június 22-én 10 órakor kezdődnek.

https://www.facebook.com/events/260488244309400/

Immár hagyomány a Képzőművészeti Egyetem életében, hogy az utolsó diploma-kiállítás meghosszabbított nyitva tartással  a Múzeumok Éjszakáján is megtekinthető.

Az idén az Intermédia csúcsteljesítményeit bemutató kiállítás Oltai Kata művészettörténész-kurátor szombat este 23 órakor kezdődő tárlatvezetésével zárul, amelyen a Múzeumok Éjszakája látogatói megtudhatják, egy szakember mit gondol a művészeti szcéna legfrissebb alkotóinak teljesítményéről.

https://www.facebook.com/events/1687621498167060/

A tanulmányaikat befejező tárgyrestaurátor hallgatók (fa-bútor, festő, fém-ötvös, kőszobrász, papír-bőr és textil-bőr)kiállítása június 24-én 15 órakor nyílik meg a Magyar Nemzeti Múzeum Pulszky-termében.

A kiállítást Csorba László főigazgató jelenlétében Csanádi Judit, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektora és Varga Benedek, az ICOM Magyar Nemzeti Bizottság elnöke, a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, Könyvtár és Levéltár főigazgatója nyitja meg.

http://mnm.hu/hu/kiallitasok/megmentett-mukincsek