Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Többségben a magabiztos belga szurkolók Toulouse-ban

Többségben a magabiztos belga szurkolók Toulouse-ban

Gergelics József, az MTI különtudósítója jelenti:
    A franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság magyar-belga nyolcaddöntője előtt a belga válogatott szurkolói vannak többségben Toulouse-ban.

    A belga drukkerek elárasztották a Garrone folyó partján elterülő város központját és fergeteges hangulatot teremtettek a legnagyobb, Capitolium előtti téren. A több ezer fanatikus nemzeti színű parókákkal, dobokkal és piros füstbombákkal felszerelkezve énekel a 21 órakor kezdődő meccs felvezetéseként.


    Többségük igen magabiztosan várja a találkozót, ugyanis rendre sok szerencsét kívánnak a magyar szurkolóknak, és amikor hasonló válasz érkezik, akkor mosolyogva megjegyzik, hogy Fortuna istenasszonyára a magyar nemzeti együttesnek lesz szüksége a továbbjutáshoz.


    Noha látványosan több belga rótta Toulouse utcáit, így is több ezer magyar drukker érkezett a dél-franciaországi településre, ahol a többségük már-már megszokott módon együtt vonult a város szigetén található Municipal Stadionhoz.


    A létesítmény környékén a korábbiaknál nagyobb készültség tapasztalható, ugyanis nagyobb létszámban vonult a helyszínre a rohamrendőrség és számos gépfegyverrel felszerelt katona is látható. Mindez elsősorban a terrorfenyegetettséggel magyarázható, mivel a két ország szimpatizánsai kifejezetten békésen és barátságosan viszonyultak egymáshoz. Mindezek ellenére a közmédia egyik munkatársa a sajtóközpontot keresve mindenféle ellenőrzés nélkül jutott be a stadion területére.


    A francia szervezők ezt leszámítva ügyelnek a részletekre is: kedves gesztust gyakorolva a jegyeket ellenőrző önkéntesek arcának egyik oldalára a belga, a másikra a magyar trikolort festették, és mindannyian készségesen igazítják útba az érkező drukkereket.


    A 44 év után ismét Eb-résztvevő magyar válogatott öt pontjával veretlenül nyerte meg az F csoportot. A nyolcaddöntős mérkőzését pedig 21 órától játssza Belgiummal, amely néhány hónapja még vezette a nemzetközi szövetség (FIFA) világranglistáját, és az E csoport második helyezettjeként jutott a legjobb 16 közé. A találkozót a szerb Milorad Mazic vezeti.