Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Mazda3 Sport G165 és mi az utakon

Mazda3 Sport G165 és mi az utakon
Radomszki Viktor

A Mazda által kínált minden finomságga, tunninggal szerelt G165 jellel ellátott fehér nyilával szeltük keresztül Magyarországot. A japánok ezen az autón olyan optikai felszereléseket használnak amik igazán vonzóvá tették mindenki számára a 3-ast. Mondhatnám akár azt is, hogy igencsak megnézték tesztalanyunkat amerre csak jártunk.

Az ültetésnek köszönhetően (ami az elejét 2,5, a hátulját 3,3 cm-rel tette lejjebb) viszonylag közel került a kocsi alja az aszfalthoz. Erre még rátesz egy lapáttal a két lökhárító és a küszöb toldat is. Így igencsak oda kellett figyelni a padkák közelségére parkolásnál és bevallom őszintén a magyar utakat ismerve én még az út egyenlőtlenségekre is nagy figyelmet fordítottam.

De nézzük a belsejét. A fekete bőr borítás piros kontraszt varrásokkal igazán kellemes hangulatot varázsolt a beltérbe. Az alumínium borítású pedálok ezt a látványt csak tovább fokozzák. Igazából a többi a Mazdától megszokott design és kezelőfelület ami fogadott. A kényelem és a sportosság ötvöződik ebben a belsőben.

{gallery}

A vezetés maga egy élmény. Ha csak pár szóval szeretném leírni úgy fogalmazhatnék, hogy sport, sport, sport. A kétliteres benzines SKYAKTIV szívó motor 165 lóerőt bocsájt a sofőr rendelkezésére. Érzed az erőt... Igencsak oda kellett figyelni a műszerekre, nehogy valaki valahonnan valamilyen formában egy szép ámde annál drágább fotót készítsen tesztünkről wink. Tesztünk alatt 7,5 literes átlagfogyasztással beérte az erőforrás vegyes használatban. A magam részéről közel 800 km után is kellemes érzéssel szálltam ki a kocsiból. Nem volt hiány érzet (csak miután vissza kellett adni), nem volt töröttség érzés. Ahogy azt már az előzőekben is leírtam csak kényelem, sportosság és szabadság érzés.

Eddig szinte csak pozitívumokat soroltam fel, de eléggé el kell gondolkodnom, ha negatívumot szeretnék keresni. Ha belemegyünk a szőrszál hasogatásba felírhatjuk a néha rakoncátlankodó hangrendszert, ami nem mindig úgy reagált a középkonzolon található multifunkciós gombra ahogyan azt elvártam volna tőle. Gyorsan hozzáteszem, hogy a hangzással viszont abszolút elégedett lehet a felhasználó, hisz a BOSE hangrendszer szépen teszi a dolgát bármilyen stílusban.

Úgy gondolom, hogy ha valaki egy erős, határozott kompaktra vágyik sportos megjelenéssel az egyik legjobb választása lehet a japánok autója.

A fotók és a videó Schnekta Péter kollégám munkáját dicsérik, melyet ezúton is köszönök!