Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Világörökség lehet a nápolyi pizza

Világörökség lehet a nápolyi pizza
  • 2016. 07. 11.

Tudta, hogy a nápolyi pizza a világörökség része lehet? Az UNESCO jövő áprilisban dönt arról, hogy felkerülhet-e a speciális pizzakészítési mód a világörökségi listára. Otthon is elkészíthető és nem is kell bonyolult hozzávalókat beszerezni.

Az olasz kormány szerint a nápolyi pizza komoly részét képezi az olasz identitásnak és kultúrának, illetve ez a tradicionális nápolyi pizzakészítési módszer Olaszországot jelképezi a világ számára. Emellett persze fontosnak tartják megkülönböztetni a nápolyit az összes többi pizzától.

A TV Paprika most mutatja be azt a sorozatot, amelyben a brit testvérpár, James és Thom Elliot a nápolyi pizza hívei lettek, és végigjárták Olaszországot, hogy felkutassák a tökéletes receptet. A legjobb eredményhez egy sor feltételnek teljesülnie kell. A pizzát eredetileg kifejezetten erre a célra épített,fatüzelésű kőkemencében sütik meg. A tésztához nem kell más, mint dupla nullás, nagyon finom liszt, friss, természetes élesztő, víz és tengeri só. A paradicsomszószhoz olasz paradicsomkonzervre, sóra és friss bazsalikomra, a feltéthez pedig mozzarellára, parmezánra, olívaolajra ésfriss bazsalikomlevélre van szükség.

Az Elliot fivérek„A legjobb pizzák nyomában” című műsorukban Nápoly és más olasz városok, tradicionális gasztronómiai büszkeségeit keresik és készítik is el. A sorozat minden hétköznap este fél tíztől látható a TV Paprika műsorán.