Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A MotoGP és a Scania együttműködik a károsanyagkibocsátás csökkentése érdekében

A MotoGP és a Scania együttműködik a károsanyagkibocsátás csökkentése érdekében

A MotoGP™ Világbajnokság szervizparkjának szállítása a világ körül nem könnyű feladat.


A Dorna nemzetközi sportszervezet összes logisztikai és fuvarozó partnerének megvan a maga kulcsfontosságú feladata a folyamatban. A Scania a legkiemeltebb partnerek egyike, amely a szervizpark felszereléseinek szállításához szükséges tehergépkocsikat biztosítja. A Dorna és a Scania folyamatosan arra törekszik, hogy termékei a lehető legkörnyezetkímélőbbek legyenek, a fenntarthatósági intézkedéseik legújabb eredménye pedig a HVO alkalmazása.


A HVO, azaz a hidrogénezett növényi olaj akár 90 százalékos CO2-csökkenést is nyújthat, miközben nagyobb teljesítményt biztosít a gázolajhoz képest. Ez az üzemanyag a Scania nehéztehergépkocsik teljes választékához alkalmazható, pontosan úgy, ahogy a MotoGP™ szervizparkjának szállításához használt járművek esetében is. Minden új Scania teherautó már eleve alkalmas a HVO használatára. A HVO teljes előállítási folyamata jóformán CO2-semleges, és ez az üzemanyag hidegen is tárolható, ami szintén csökkenti a CO2-lábnyomot.


A Dorna kiemelt célja, hogy a lehető legzöldebbé és legfenntarthatóbbá tegye a MotoGP™ Világbajnokságot, és a cég elégedett a Scania intézkedéseivel. Mindkét fél örömmel folytatja az együttműködést ebben az új fenntarthatósági projektben, kihangsúlyozva, hogy a MotoGP™ Világbajnokság a leginkább haladó szemléletűek és előremutatóan gondolkozók egyike.


„A Scania szeretne vezető szerepet betölteni a fenntartható fuvarozásra való átállásban – amire a jövőben minden bizonnyal szükség lesz és bekövetkezik majd. Örömmel és büszkén vállaljuk az együttműködést a Dornával ebben a projektben, megmutatva, hogy a fenntartható megoldások már itt és most rendelkezésre állnak, a járműgyártók, a fuvarozók és az üzemanyag-gyártók szoros együttműködésének eredményeként. Ebben az esetben a HVO a tökéletes megoldás, ahol fontos elvárás a megbízható működés és a „dízelszerű” viselkedés. Minden egyes alkalmazáshoz már elérhetők a zöldebb fuvarozást kínáló megoldások. A Dorna az első vállalat, amely kipróbálja ezt a megoldást Spanyolországban a Scaniával. Nagyon méltányoljuk ezt a kezdeményezést, amely azt mutatja, hogy ugyanaz az elképzelésünk a nehézfuvarozás környezeti hatásának csökkentését illetően” – jelentette ki Jacob Tharna, a Scania Ibérica marketing-, értékesítéselőkészítési és értékesítéstámogatási igazgatója.


Pau Serracanta, a kereskedelmi ágazat igazgatója hozzátette: „Nagy öröm számunkra, hogy a Scaniával közösen dolgozhatunk ezen a kezdeményezésen. A Scania már most nagyszerű partner a munkában, és nagyon megnyugtató látni, hogy a fenntarthatóság tekintetében hasonlók a céljaink. A fejlett technológia fontos a Világbajnokságnak, és nemcsak a motorkerékpárok technológiája, hanem a szervizparké is. Mindig is törekedtünk a környezetvédelmi innovációk megvalósítására. A Scaniával folytatott kezdeményezés a HVO alkalmazása terén nagyszerű dolog, ám ez csak egy a számos intézkedésünk közül. Tökéletesen illeszkedik a FIM (Nemzetközi Motorkerékpár Szövetség) Ride Green (Motorozz Zölden!) nevű fenntarthatósági kampányába, amelyben már mi is részt veszünk.”