Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Nem lesz csend és nyugalom? - A tervek szerint rendeznék meg a vasárnapi RBAR programokat

Nem lesz csend és nyugalom? - A tervek szerint rendeznék meg a vasárnapi RBAR programokat Nem lesz csend és nyugalom? - A tervek szerint rendeznék meg a vasárnapi RBAR programokat Nem lesz csend és nyugalom? - A tervek szerint rendeznék meg a vasárnapi RBAR programokat Nem lesz csend és nyugalom? - A tervek szerint rendeznék meg a vasárnapi RBAR programokat Nem lesz csend és nyugalom? - A tervek szerint rendeznék meg a vasárnapi RBAR programokat

Ha az időjárás engedi, az eredeti tervek szerint rendezik meg a programokat a Red Bull Air Race műrepülő világbajnoki sorozat budapesti versenyhétvégéjén vasárnap.

 

    A szombati programokat a szeles és esős időjárás miatt törölték, amint azt Jim DiMatteo, a verseny igazgatója az esemény sajtótájékoztatóján elmondta, a szél és különösen az eső nem tette lehetővé, hogy a résztvevők biztonságban repüljenek.

 

Jelentős forgalomkorlátozások a budai és a pesti rakpartok környékén a Red Bull Air Race idején >>>


    "A szurkolók és a versenyzők miatt is nagyon szerettük volna megrendezni a versenyt, de az időjárás nem volt kegyes" - hangsúlyozta DiMatteo. - "Holnap reggelre mondanak némi esőt, de bízunk benne, hogy délután meg tudjuk rendezni a versenyt. A pilóták nagyon motiváltak, és készek a versenyzésre."


    Ha az időjárás lehetővé teszi a futam megtartását, a szervezők tájékoztatása szerint a vb jelenlegi állása szerinti sorrendben kezdik majd meg a vetélkedést a pilóták. Déltől az utánpótlás-osztály, 14 órától pedig a Master Class pilótái mérik össze tudásukat.


    Matthias Dolderer, a vb éllovasa azt mondta, Budapest egy fantasztikus helyszín, nagyon technikás a pálya, a Lánchíd alatt pedig csodálatos átrepülni.


    "Remélem, hogy a mai rossz idő után holnap remek versenyünk lesz" - emelte ki Dolderer.


    "Nagyon izgatott vagyok a holnapi verseny előtt, nem sok lehetőségünk volt edzeni, de ezzel mindenki így van" - nyilatkozta a tavalyi győztes Hannes Arch.


    A sajtótájékoztatót követően Erich Wolf, a Red Bull Air Race GmbH ügyvezetője egy, a pilóták bejegyzéseivel ellátott emlékkönyvet adott át Besenyei Péternek, a sorozat korábbi versenyzőjének és egyik megalkotójának.


    "Ez a verseny nagyon sokat adott nekem, amit sosem felejtek el, és mindig megőrzöm a szívemben. Egy nagyszerű esemény, amire remek jövő vár" - jelentette ki a magyar pilóta.  
 

Vadászat a színes G-Shockra >>>