Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Az ABC Data a NAVITEL közép- és kelet-európai disztribútora

Az ABC Data a NAVITEL közép- és kelet-európai disztribútora Az ABC Data a NAVITEL közép- és kelet-európai disztribútora
  • 2016. 07. 19.

2016 júliusától az ABC Data, a modern IT és szórakoztató elektronikai piac egyik vezető disztribútora regionális szerződést kötött az elektronikus térképek és autós navigációs megoldások egyik vezető Európai szolgáltatójával, a NAVITEL-lel. A gyártó kiugró növekedést ért el a közép- és kelet-európai régióban.

Az ABC Data az egyetlen olyan IT forgalmazó a régióban, amely közvetlenül nyolc piacon működik: Lengyelországban, Csehországban, Észtországban, Litvániában, Lettországban, Romániában, Szlovákiában és Magyarországon. „Az ABC Data hálózatának mérete tényleges hasznot hajthat számunkra, illetve biztosítja, hogy növelni tudjuk részesedésünket az autónavigációs megoldások piacán” - mondta el a megállapodás kapcsán Tobiasz Jankowski, a NAVITEL EUROPE ügyvezető igazgatója.

{gallery}

Az ABC Data hároméves üzletfejlesztési stratégiájával összhangban a vállalat tovább növeli a regionális szerződéseinek számát, hogy 2018-ra a közép- és kelet-európai régió vezető IT disztribútora legyen. Ez az új szerződés fontos lépés a célunk elérése felé” – mondta el Poros Gábor, az ABC Data Hungary ügyvezető igazgatója.

Közép- és Kelet-Európában az ABC Data jelenleg több mint 13 000 viszonteladóval működik együtt, ezzel a régió első számú IT forgalmazójának számít, a legszélesebb értékesítési hálózattal. Ez az eredmény többek között a fejlett raktár- és logisztikai infrastruktúrának köszönhető. Az ABC Data négy raktárral működik a régióban, amelyek Varsóban, Sosnowiecben, Bukaresten és Budapesten találhatóak. A stratégiai pontokon elhelyezkedő raktárak 24 órás, vagy gyorsabb szállítást biztosítanak a teljes régió területén.

Reméljük, hogy az ABC Data kiterjedt infrastruktúrája minden fél előnyére válik: nemcsak a NAVITEL, de a viszonteladók is profitálnak belőle, akik egyszerűen és gyorsan juthatnak hozzá a hatékony, folyamatosan frissített és a legtöbb operációs rendszerrel (Android, iOS, BlackBerry, Windows, Symbian, Bada) kompatibilis navigációs megoldásokhoz” - tette hozzá Tobiasz Jankowski.

A megállapodást követően a NAVITEL felajánlotta, hogy elektronikus térképei elérhetőek lesznek azon országok anyanyelvén, amelyekben az ABC Data jelen van.

A NAVITEL-lel kötött közép- és kelet-európai szerződésünk kiemelten fontos számunkra. A 2016-2018-as időszakra vonatkozó stratégiánk célja a piaci pozíciónk folyamatos erősítése nem csak Lengyelországban, hanem a régió többi piacán is. Ahhoz, hogy ezt elérjük, egy sor intézkedésre volt szükség, mint például a teljes régióban helyi értékesítési-, logisztikai-, technológiai- és pénzügyi csapatok létrehozása. Ennek köszönhetően viszonteladóink jelentősen egyszerűsíthetik nemzetközi üzleti tevékenységüket, és elérhetik a maximális méretgazdaságosságot” – mondta Andrzej Kuźniak, az ABC Data alelnöke és igazgatótanácsának tagja. „A mai naptól a NAVITEL is élhet ezekkel a lehetőségekkel, illetve elérheti több mint 13 000 viszonteladónkat a régió nyolc kulcsfontosságú piacán” – tette hozzá az alelnök.

Az ABC Data S.A. –ról

Az ABC Data Capital Group közép-kelet-európai régió vezető elektronikai disztribútora. Egyetlen cégként erős jelenlétet épített ki 10 közép-kelet-európai országban, melynek keretén belül közvetlenül működik Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában, Romániában, Észtországban, Lettországban, Litvániában, Magyarországon és Törökországban. Több, mint 25 éves piaci tapasztalatával a cégcsoport létrehozta a piacon elérhető legátfogóbb portfóliót, mely több, mint 560 beszállító közel 180.000 termékét foglalja magában. Az ABC Data modern, a hagyományos üzleti kereteken túllépő és fejlett megrendelési és logisztikai megoldásokat alkalmazó forgalmazó. Jelenleg a megrendelések több mint 90 százaléka az online InterLink rendszeren keresztül történik, amely saját fejlesztésű, és a piac által elismert internetes értékesítő és ügyfélkiszolgáló platform. A vállalat raktárjai lehetőséget adnak arra, hogy a cég az egész közép- és kelet-európai régióba 24 órán belül szállítson. Az ABC Data Csoport piaci pozícióját számos díj és elismerés támasztja alá. Négyszer egymás után kapta meg a presztízs értékű, „Az Év Forgalmazója Közép-Kelet Európában” címet, melynek odaítéléséről a világ legnagyobb IT szakmabeli gyártói döntenek. Az ABC Data, mint első lengyel IT forgalmazó belépett a világ legnagyobb IT forgalmazóit tömörítő Global Technology Distribution Council szervezetbe. Az ABC Data úgy folytatja tevékenységét, hogy működése során azonos mértékben veszi tekintetbe a fejlődés üzleti, társadalmi és ökológiai aspektusait, eredményességét pedig a hosszú távú, kiegyenlített, fenntartható fejlődésre alapozza. 2010. június 17-től az ABC Data céget jegyzi a Varsói Értékpapír Tőzsde.