Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Muzeális gőzmozdonyon teszteltük a Fieldmann FDB-2003E sarokcsiszolót

Muzeális gőzmozdonyon teszteltük a Fieldmann FDB-2003E sarokcsiszolót Muzeális gőzmozdonyon teszteltük a Fieldmann FDB-2003E sarokcsiszolót
Székely Szabolcs

Csomagolás és design:

Talán azzal kezdeném végre egy csiszológép, ami nem papírdobozban van, és nem csak egy műanyag kofferben, hanem egy olyan "táskában". amely használható és strapabíró is egyben, és megvédi az amúgy sem törékeny típusú sarokcsiszolót szállítás közben. A koffer tartalmaz még egy vágókorongot is bár ennek a minősége meg sem közelíti a gépét tehát ajánlott egy korongot azonnal beszerezni a használat előtt hozzá.

Bár nem egy ipari gépről van szó az adatok önmagukért beszélnek:
- Teljesítmény: 900W
- Feszültség: 230V/50Hz
- Üresjárati fordulatszám: 3000 - 11000 rpm
- Fordulatszám szabályozás
- Tárcsaméret: 115/125 mm

De a Bevezetem csapata úgy gondolta, ha teszt, akkor legyen teszt és bedobtuk a szerszámot a mélyvízbe.

A tesztelésben segítségünkre volt a Magyar Gőzmozdonyokért és Vasútért Egyesület mely a Gyálon lévő 6633 pályaszámú gőzös felújítását végezték.

Felkérésünkre a sarokcsiszolónkat használták vágáshoz, csiszoláshoz, polírozáshoz.

KATTINTS A FOTÓRA A KÉPGALÉRIÁNKÉRT!

Mivel a gőzmozdony nem konzervdoboz tehát van falvastagsága, kíváncsian vártuk mit reagál a gép.

Kellemes csalódás volt, hogy 3 napig reggeltől estig folyamatos működés mellett sem állt meg, sőt nem is melegedett túl az eszköz. A kialakítása és formája pedig lehetővé tette, hogy nemcsak kívülről, hanem a mozdony belsejében a nehezen hozzáférhető helyeken is könnyen használható legyen.

A tárcsák könnyen egy mozdulattal cserélhetőek, ami semmilyen szakértelmet nem követel.

Óriási előnye a gépnek hogy fordulatszám szabályzóval látta el a gyártó így csiszolásra, polírozásra is fel tudtuk használni illetve finom precíz vágások esetén is sokat segített ez a megoldás.

A 3 napos teszt alatt kb. 20 órán át üzemben volt a gép, ami ritkán fordul elő egy háztartásban, ennek ellenére az első és utolsó vágás között sem hangban sem kinézetben nem volt változás a csiszolónknál.

Bár háztartási gépnek készült úgy gondolom akár kisvállalkozók is bátran választhatják ezt a típust hisz garantáltan nem fognak a  FDB-2003E sarokcsiszolóban csalódni.