Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Támadó felfogással Salzburgba

Támadó felfogással Salzburgba
Radomszki Viktor

Salzburg a következő állomás Bernula István és Fekete Balázs számára: Batboy és Blacky támadó felfogásban érkeznek az osztrák város ringjére, ahol a Swift Cup Europe és a Lotus Cup Eastern Europe újabb fordulóját bonyolítják.

Batboy folytatja a kalandozást, a Swift Cup Europe tavalyi Európa-bajnoka ezúttal sem csak a Suzukik mezőnyében, hanem a Lotusok között is vitézkedik. Az első futamgyőzelmen már a patinás brit márka versenygépei számára kiírt kelet-európai márkakupában is túl van, a mostani bevetésre pedig kétségkívül biztató előjelekkel készülhet. Noha egyelőre nem az Exige V6 Cup-R-rel indul, ám a legutóbbi forduló óta két rövid teszten is megtáncoltatta a csúcsragadozót, ami olyan jól sikerült, hogy beállította a típussal elért pályacsúcsot a közeli Slovakiaringen.

„Egy ilyen autó volánja mögött le sem fagy a mosoly az ember arcáról, minden pillanatát élveztem a teszteknek, akkor pedig pláne nagyon boldog voltam, amikor tájékoztattak az időeredményekről” – mesélte élményeiről Bernula István. „Kár lenne tagadni, hogy az önbizalmamnak is jót tett a holtidőszakban tett kiruccanás. Salzburgban visszatérek a saját Exige-emhez, amelyet egyre jobban ismerek, és a Luigival vívott múltkori remek csata és győzelem után roppant optimista vagyok. A hétvégém egyébként ismét zsúfolt lesz, mivel ahogyan eddig, úgy most sem fogom hanyagolni a Swift mezőnyét.”

Fekete Balázs, azaz Blacky kizárólag a Swiftre összpontosít: a 15 éves pilóta a tanév lezárulta óta több időt tud fordítani szimulátoros edzésprogramjára és az edzőtermi tréningekre, így a szokásosnál is elszántabban hangol az újabb fordulóra. A mezőny legfiatalabb tagjának ez már a harmadik szezonja, így bőven van mire visszatekintenie és a korábbi tapasztalatoknak köszönhetően jól ismeri a Salzburgringet is.

„Salzburgról az jut az eszembe, hogy itt mindig történik valami, minden futam izgalmas. Két évvel ezelőtt pereceltem egy nagyot, de még így is az egyik kedvencem ez a pálya. Rendkívül gyors helyszín, két hosszú egyenessel és két sikánnal. Mivel a csúcssebesség magas, tényleg nagyon rövidnek érződik a kör. Az idényem eddigi része felemásra sikerült, így nagy szükségem van a pontokra, ami jót tesz a harci kedvemnek is. Nem szoktam konkrét helyezést megfogalmazni célként, de legalább az egyik futamon jó lenne dobogón végezni. Az előző futamokon a tempóm alapján ez meglehetett volna, de túlságosan sűrű a mezőny, ahol mindig történt valami körülöttem, ami meghiúsította, hogy felálljak a pódiumra. Bízom benne, hogy most tisztább hétvégém lesz. Az időjárás bekavarhat, ugyanis néztem az előrejelzéseket és péntekre, szombatra is esőt jósolnak…” – fogalmazott Fekete Balázs.

Mi újság a tabellán?

Batboy a Swift Cup Europe nemzetközi értékelésében 97 ponttal az 5. helyen áll, igaz, a 4. pozíciót birtokló Balogh Zoltánnak a sorozat hivatalos honlapja szerint ugyanennyi pontja van. A magyar bajnoki értékelésben az Európa-bajnok 115 ponttal a 2. helyen áll, hátránya 12 egység a listavezető Csík Jánoshoz képest.

A Lotus Cup Eastern Europe pontversenyének abszolút értékelésében Bernula Istvánt 44 ponttal a 4. helyen találjuk, míg az Open kategóriában a 2. helyen tanyázik: 58 egységet jegyez, így az őt követő Balogh Bencét 14 ponttal előzi meg, az éllovas Lajos „Luigi” Gyulától pedig 31 ponttal van lemaradva.

Blacky a Swift Cup Europe magyar pontvadászatában és a Junior kategóriában érdekelt: előbbiben 67 ponttal a 7. pozíciót mondhatja magáénak, utóbbiban pedig az eddig kasszírozott 135 egységgel a 2. helyen áll.