Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Kovács Sándor az Országos Gyorsasági Bajnokságra hajt

Kovács Sándor az Országos Gyorsasági Bajnokságra hajt
  • 2016. 08. 14.

Kiskunlacházán harmadik idényében találkozhattunk a Gyulán született, 30 éves Kovács Sándorral, a Mogul Racing Team versenypilótájával, akitől megtudtuk honnan kezdte pályafutását, hová tart, valamint, hogy mi minden bújik meg az FRT Rali versenysorozat mögött.

Az FRT Rali Országos Bajnokság egy versenysorozat, amely áprilisi kezdéssel egészen jövő márciusig egy teljes éven át zajlik; ez idő alatt az időjárás valamennyi elemével és viszontagságával meg kell küzdenie a versenyzőknek, a Kiskunlacházán elterülő repülőtéren kialakított versenypályán. A rendezők úgy állítják össze a pálya sajátosságait, hogy az minden hónapban más legyen, ezáltal is, a rákövetkező versenykiírások új, egyedi élményt nyújtsanak a versenyzőknek.  A pálya hossza 3,5-4 km hosszú, aszfaltozott, változatos akadályok jellemzik. A versenyzők több kategóriában is indulhatnak, köbcenti alapján különböző osztályokba tagolódva. Kovács Sándor paripája nem más, mint egy Ford Puma, ami 2004-2005-2006-ban a gyorsasági szakágban háromszoros Magyar Bajnok volt 1600 köbcentiben, és nem mellesleg a csapatfőnök, Fekete László személye is képviseltette magát a versenyautóban.

A versenyzők a kialakított pályán két edzőkört mehetnek, ahol megtapasztalhatják az egyedien kialakított pályák jellegzetességeit, ismérveit, gyengepontjait, illetve négy mért kör áll mindenkinek a rendelkezésére, amelyekből a leggyengébb teljesítményt kihúzzák és a maradék három összeadásával kapják meg a kategóriákon belüli rangsorolást a versenyzők.

Kovács Sándor első lehetőségét és bemutatkozását itt, az FRT Rali kupasorozaton láthatta a közönség még 2014-ben, Fekete László csapatvezető bizalmának is köszönhetően, aki esélyt adott a fiatal pilótának, hogy a Mogul Racing Team csapatában megmutathassa tehetségét. A debütálás remekül zárult, ugyanis a versenypilóta ötödik helyen zárta az idényt. A következő szezon még jobb teljesítményt hordozott magában, miután Kovács Sándor épphogy lemaradva a dobogóról, a tiszteletreméltó negyedik helyet szerezte meg az összesített pontversenyben. Az idei szezonból eddig négy futam ért véget, amelyből az utóbbi kettőn pilótánk a dobogó harmadik fokára állhatott, mindez pedig azt vonja maga után, hogy jelenleg Kovács Sándor vezeti kategóriáját a versenytáblázaton.

A Mogul Racing Team csapatnak vannak Formula Renault autói is, melyeket 2015-ben Kovács Sándor személyesen tesztelhetett a Pannónia-, illetve a Slovakiaringen. Mikor az idei kitűzött céljairól kérdeztük, látszott rajta a határozottság és elhatározás végcéljai iránt, melyek között most is szerepelt a Formula autók próbára tevése, emellett a túraautók tesztelése is helyet kapott.

     – „Nem hétköznapi dolog az autóversenyzés, éppen ezért elsődleges célom megnyerni az idei FRT kupasorozatot, és részt venni a következő versenysorozaton is. Ha a távlati céljaimról kérdez, akkor legfőbb és legnagyobb, hogy kijuthassak az Országos Gyorsasági bajnokságra.”

A fejlődéséhez és céljaihoz a továbbiakban is sikerekben gazdag versenyzést kívánunk, Kovács Sándornak, a Mogul Racing Team versenypilótájának.