Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Edutus tábor Szászberek alsón

Edutus tábor Szászberek alsón Edutus tábor Szászberek alsón
  • 2016. 08. 16.

Idén előszőr kerül megrendezésre a Szolnok melletti Szászbereg alsón az értelmileg akadályozott, hátrányos helyzetű gyerekek számára egy foglalkoztató tábor, mely 15 alsó tagozatos gyerek számára nyújt különféle programokat, szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget.

A tábor három napot átölelően augusztus 15.-17ig tart és a Kökényes Tanya ad otthont. A táborlakók sportfoglalkozásokon, kézműves szakkörökön, illetve lovagolási és táncolási programokban vehetnek részt. Valamennyi gyerek a kecskeméti Nyíri úti speciális iskola tanulói, akiket az Edutus Főiskola Turizmus-vendéglátás szakán Animációt hallgató diákjai és oktatójuk felügyelik, speciális programokkal foglalkoztatják őket.

A tábor célja, hogy lehetőséget nyújtson egy speciális szegmens megismeréséhez, illetve egy specifikált program kidolgozáshoz, amivel az értelmileg akadályozott gyerekeket is le lehetne kötni, valamint esetelegesen lehetőséget biztositani a társadalomba való beintegrálásra. A tábor további kitűzése, hogy a szülők jelenléte nélkül is gördülékenyen zajlódjon az animációs programokon való részvétel. A Duna Aszfalt és az Edutus Főiskola közreműködése és támogatása nélkül nem jöhetett volna létre ez a kezdeményezés, ahogy a főiskola hallgatóinak és oktatójának önkéntes részvétele is elengedhetetlen feltétele volt a projekt sikeres létrejöttéhez.A tábor jövőbeli céljai, hogy a következő években is elindulhasson a tábor, ha lehetőség nyilik rá, akkor nagyobb létszámban is. Egy teljes napot tölthettünk a táborozókkal, bővebb beszámoló hamarosan...