Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Több mint 60 magyar gyártmányú busz áll forgalomba négy északnyugati megyében

Több mint 60 magyar gyártmányú busz áll forgalomba négy északnyugati megyében

Hatvanegy magyar Credo autóbuszt állít forgalomba az ÉNYKK Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megye helyközi közlekedésében - közölte a közlekedési társaság csütörtökön az MTI-vel.

 

    A tájékoztatás szerint a buszok szállítása augusztus második hetében kezdődik és néhány hét alatt az összes járművet átadják.

 


    A könnyűszerkezetű Credo Econell és Credo Inovell típusú autóbuszok légkondicionáltak, modern utasinformációs rendszerrel szerelték fel őket, emellett a környezetbarát buszok 15-30 százalékos átlagos üzemanyag-megtakarítást tesznek lehetővé. A Credo buszok 75-80 százalék vételár-arányos magyar értékhányada a legmagasabb a hazai gyártmányok között.


    A közlemény szerint a Budapest Lízing Zrt. által finanszírozott autóbuszokat a Kravtex-Kühne Csoport Mosonmagyaróváron és Győrben gyártja, így az üzlet több száz magyar munkahely megőrzéséhez járul hozzá.


    Az ÉNYKK szerint a beszerzés összhangban áll az elöregedett hazai autóbuszpark cseréjével és a nemrég bejelentett kormányzati elképzeléssel, amely ezres nagyságrendű hazai gyártmányú autóbusz beszerzését irányozza elő a következő évekre. Az ÉNYKK Zrt. helyközi járműállományának átlagéletkora a beszerzés révén 14,0 évről 12,65 évre csökken.


AMENNYIBEN TETSZETT A CIKK, OSZD MEG MÁSOKKAL IS!  >>>