Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Az Acer bemutatja a világelső hajlított kijelzővel ellátott gaming notebookját

Az Acer bemutatja a világelső hajlított kijelzővel ellátott gaming notebookját
  • 2016. 08. 31.

Az Acer  lerántotta a leplet az új Predator 21 X gaming laptoptól, amely a világon elsőként alkalmaz hajlított kijelzőt notebook esetében. Ráadásul a legfrissebb szemkövető technológia is beépítésre került, mellé új GPU felhozatallal (Predator 15, 17 sorozat). E bejelentéssel az Acer kibővíti az eddig elérhető magas teljesítményű Predator eszközök skáláját, hozzáférhetővé téve mindenki számára világszerte.

Predator 21 X: új seriff a városban

A Predator 21 X egyértelműen az Acer gaming notebook sorozat zászlóshajója, és jelenleg a legfejlettebb kategóriájában a piacon. Ez a termék a világ első olyan notebookja, amelynél hajlított 21 colos, 2560x1080 képpont felbontású IPS kijelzőt alkalmaznak. Széleslátószögű betekintéssel előre borítékolható az elsöprő játékélmény. Ahhoz, hogy a játékélményt ténylegesen a csúcsra lehessen járatni, a notebook fel let szerelve Tobii szemkövető technológiával is, biztosítva az intuitív és természetes irányítást. A beépített szemkövető hardver (infravörös szenzorok és szoftver) egy teljesen új fejezetet nyit a játékban. A játékos szemét követve a notebook új interakciókat kínál, mint például a célzás, ellenségek beazonosítása, fedezékbe bújás, vagy egyszerűen a tereptárgyak felfedezése. A szemkövető fokozza az élményt akkor is, ha például bonyolultabb helyszíneken kell helyt állnunk a játékban, mint például makacs ösvények, nehezen belátható utak.

A hetedik generációs Intel Core processzorok és a dual NVIDIA GeForce GTX 1080 grafikus lapkák SLI-ben felső kategóriás, első osztályú játékélményt nyújtanak a Predator 21 X esetében, új szintekre emelve azt. A hajlított képernyő tartalmazza az NVIDIA G-SYNC technológiáját is, melynek köszönhetően kifinomult és éles képet kapunk a játékmenethez bármely helyszín esetében.

A vizuális élmény nem minden: a Predator 21 X SoundPound 4.2+ hangrendszerrel lett felvértezve: 4 hangszórót és 2 mélynyomót találunk a felhozatalban, háromutas Dolby kivitellel a természetes, tiszta hangélményért. A notebook fejlett hűtési architektúrát is hordoz, ehhez öt rendszerventillátor nyújt hathatós segítséget. Ezekből három ultravékony AeroBlade fémventillátor, a kompromisszumoktól mentes megingathatatlan játékteljesítmény érdekében.

A Predator 21 X egy teljes értékű mechanikus billentyűzetet is kapott, Cherry MX érintkezőkkel, melyekhez testreszabható RGB háttérfény is tartozik, akár minden egyes billentyűhöz más és más árnyalat rendelhető hozzá. Az ívelt formához alkalmazkodva a Predator 21 X numerikus billentyűzete követi a formavilágot, s precíziós érintőpadként is használható.

{gallery}

Új szemkövető technológiás monitorok

Az új zászlóshajó-notebook mellett az Acer három új Predator gaming monitort is bemutatott, amelyek szintén a Tobii szemkövető technológiát hordozzák. Mindegyik új monitor fel lett szerelve NVIDIA G-SYNC technológiával, magas képfrissítési frekvenciákkal a tökéletesen sima és lagmentes játékélményért. Az új Predator gaming monitorok több méretben és konfigurációban érhetők el:

  • Predator Z271T: 27”, ívelt kijelző (1800R), FHD 1920 x 1080 (144 Hz)

  • Predator XB251HQT: 24.5”, sík ZeroFrame kijelző, FHD 1920 x 1080 (240 Hz)

  • Predator XB271HUT: 27”, sík ZeroFrame kijelző, WQHD 2560 x 1440 (165 Hz)

GPU upgrade még több teljesítményért

Az idei berlini IFA show keretein belül az Acer szót ejtett a Predator 15 és 17 gaming notebookok képfrissítésével kapcsolatban. Alapvetően ez az új NVIDIA GPU-k érkezése miatt vált esedékessé, a teljesen új NVIDIA Pascal architektúra révén; alapvetően az NVIDIA GeForce GTX 1070 grafikus kártyákat érinti ez (Windows 10 alatti futás). Mindezek együttese teszi alkalmassá az Acer Predator sorozatot arra, hogy meglegyen a teljes kompatibilitás a legújabb VR eszközökhöz.