Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

OB IX. kategória, Hankook Racer Cup végeredmény

OB IX. kategória, Hankook Racer Cup végeredmény
Radomszki Viktor

Korai bajnokavatás

A Hankook Racer Cup második futama a fordított rajtrács miatt ismét izgalmakat rejtett magában, a 15. helyről rajtoló bajnokaspiráns Báldi Gergőnek szinte a komplett mezőnyön kellett átverekednie magát, s habár az ötödik pozíció is elegendő lett volna, ő méltón szerette volna megünnepelni a magyar bajnoki címét. A fiatal pilóta egy győzelemmel koronázta meg 2016-os címét. Vogel Adrienn sem tétlenkedett, másodszor is neki járt a legjobb hölgynek járó trófea mellett a második helyért járó pontözön, ezzel negyedik helye már biztos. A harmadik helyen végző Boldizs Bence nem sokáig örülhetett annak, hogy csökkentette hátrányát Kismarty-Lechner Gáborral szemben, hiszen a futómű-problémával küzdő tapasztalt pilóta szabályosan közlekedett, azonban Boldizs hét másodperces büntetést kapott pályaelhagyás miatt, így gyorsan helyet is cseréltek.

A Lotusok versenyében Veronika Vanyova ünnepelhetett, hiszen maga mögé utasította a két bajnoki címre hajtó pilótát, Ivan Lexát és György Anettet.

 

Báldi Gergő: „Tökéletes futam volt, nagyon nagy köszönetet kell, hogy mondjak a csapatnak azért, hogy itt lehetek és ilyen élményben volt részem. Főként Gábornak, aki egy héttel a szezon előtt megteremtette ezt a lehetőséget. A futam hihetetlen volt, olyan jól jöttem ki mindenhonnan, hogy tényleg mintha az égiek akarták volna, hogy bajnok legyek. Számomra az idény utolsó viadala tétnélküli, azonban szeretném jó eredménnyel zárni az évet, és a csapat érdekeit is szem előtt fogom tartani.”

 

Vogel Adrienn: „Remélem, most már stabilabb egy kicsit a negyedik helyem. Nagyon erős volt a mezőny most is, fordított rajtrács miatt hátul voltak a nagyon kemény srácok, akik folyamatosan törtek előre. Sajnos egy baleset volt előttem, kialakult egy kavalkád, de annyira nem jöttem ki rosszul. Aztán tudtunk haladni Gergővel, az volt a cél, hogy lehagyjuk a többieket. Legyen egy kis előnyünk, hogy biztonságosan beérjünk az első-két helyen, de azért az utolsó körökben próbáltam támadni.”

 

Boldizs Bence: „A rajtos kalamajkából nem egészen jól jöttem ki. Riválisaim elém kerültek, és el tudtak húzni, egy-két autóval előttem voltak. Nekem át kellett hámoznom magam a mezőnyön, ez félig-meddig sikerült is... Csucsu kicsit meglökött, amikor már bőven előtte voltam, emiatt újra kellett kezdenem az előzgetést. Szerencsére sikerült még egyszer. Próbáltam utolérni Adriékat, de már nagyon nagy előnyük volt, nem voltam annyival gyorsabb, hogy hirtelen rájuk essek, persze már idő sem volt. Örülök a harmadik helynek. A lényeg, hogy Gábor mögöttem végzett, most hoztam rajta három pontot. Öt pontra csökkent a különbség, így izgalmas lesz az utolsó verseny.”

 

Kismarty-Lechner Gábor: „Negyedikként végeztem, azt gondolom ennél egy kicsit több volt benne… Sajnos elütötték a futóművemet, így örüök, hogy célba érek. A bajnoki dobogó szempontjából pedig fontos volt, hogy pontot szerezzek, mert ezzel már biztos, hogy dobogón végzek az év végi elszámolásnál. Egy futam van még hátra, Bence még mindig mögöttem áll, de megint 3 pontot hozott rajtam, úgyhogy 5 pont a különbség. A bajnoki cím eldőlt, ezúton is gratulálok Báldi Gergőnek, a Bencével pedig a második helyért egy nagy csatát vívunk.”

 

He-Do Hankook Autós Gyorsasági OB XII. futam, OB IX. kategória, Hankook Racer Cup:

Lotus Racer Cup:

1. Veronika VANYOVA (Kart One Arena Racing, Lotus Elise)                                          27:23.846 perc
2. Ivan LEXA (Kart One Arena Racing, Lotus Elise)                                                       +0.510
3. GYÖRGY Anett (Sportbusz KFT George RT, Lotus Elise)                                           +10.212

 

Swift Racer Cup:

  1. BÁLDI Gergő (Sportbusz KFT George RT, Swift Cup Racer)                                  29:18.171perc
  2. VOGEL Adrienn (Sportbusz KFT George RT, Swift Cup Racer)                             +0.444
  3. KISMARTY-LECHNER Gábor (Zengő Motorsport KFT, Swift Cup Racer)               +12.057