Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Új eredmények bejelentése a HR egyik legdinamikusabban alakuló területén

Új eredmények bejelentése a HR egyik legdinamikusabban alakuló területén
Radomszki Viktor

Mivel minden ötödikünket! - azaz munkaképes korú magyar embert - veszélyezteti, hogy olyan változás történjen vele, mely következtében átkerül a ’megváltozott munkaképességű’ kategóriába a munkaerőpiacon, így nem negligálható a munkáltatás ezen területe. Nem véletlenül indult el tavaly tavasszal a ProAbility projekt ennek a területnek a kutatására és a további lépések felderítésére.

A tavaly tavasszal elindult ProAbility projekt célja, hogy a norvég és magyar jógyakorlatok tanulmányozásán és adaptálásán keresztül javítsa a megváltozott munkaképességű (MMK) munkavállalók elhelyezkedési esélyeit a nyílt munkaerőpiacon. Ehhez egyrészt fel kellett mérni az MMK helyzetét ma Magyarországon, mely a projekt első lépéseként megtörtént és friss eredményekkel szolgált, majd a problémák azonosítása után ki kellett dolgozni a megoldás-javaslatokat. Ennek eszköze a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának körülményeiről és lehetőségeiről való tájékoztatás, valamint a sokszínűség alapelvén nyugvó munkaszervezés oktatásának beépítése a felsőoktatásba és a vezetőképzésbe. A projekt eredményeként olyan, alapos kutatáson és igényfelmérésen, valamint jó példák adaptációján alapuló felsőoktatási és képzési tananyagok készültek, amelyek hasznosíthatóak a jelen és jövő vállalatvezetőinek és vállalati szakembereinek érzékenyítésére, képzésére.

A projekt október 18-án, kedden tartandó záró konferenciáján a projektben résztvevő tudományos szakemberek, kutatók és az üzleti oldal képviselői első ízben mutatják be a projekt során kidolgozott megoldásokat, melyekkel nagyban javulhat a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának aránya.

A konferencián többek között a következő kérdéseket lehet megvitatni a Corvinus Egyetem, a Salva Vita Alapítvány, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság, a norvégiai NHO Service munkatársaival, kutatóival, valamint hazai és külföldi vezető HR-szakemberekkel:

  • Hogyan lehet a sokszínű munkaerőben rejlő lehetőségeket felmérni és kihasználni?
  • Milyen módszerekkel lehet megváltoztatni a képzések során a fogyatékos munkavállalókról kialakult sztereotípiákat, személyes attitűdöket?
  • Hogyan lehet a leghatékonyabban alkalmazni, menedzselni és megtartani a megváltozott munkaképességű munkavállalókat?
  • Milyen segítséget kaphatnak a munkaadók a munkaerő piaci-szolgáltatásokat nyújtó civil szervezetektől?
  • Milyen kapcsolódó szervezetfejlesztési kérdések merülnek fel egy-egy cégben, amikor megváltozott munkaképességű kollégát kezdenek alkalmazni?