Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Bekerült a világ leginnovatívabb élelmiszerei közé a Cerbona gluténmentes poharas müzlije

Bekerült a világ leginnovatívabb élelmiszerei közé a Cerbona gluténmentes poharas müzlije

Bekerült a világ leginnovatívabb élelmiszerei közé a Cerbona gluténmentes poharas müzlije - közölte a terméket gyártó Naponta Kft. pénteken az MTI-vel.

 

    A tájékoztatás szerint a World Tour by SIAL a napi fogyasztási cikkek legrangosabb nemzetközi termékversenye, amelyen független szakértőkből álló szakmai zsűri választotta ki közel 2000 pályázó közül a díjazottakat.


    Mészáros Tamás, a Naponta Kft. ügyvezető igazgatójának reményei szerint a nemzetközi elismerés utat nyithat a Cerbona számára a márka nyugat-európai piacokon való megjelenéséhez. A társaság ismertette, hogy müzliszeleteinek forgalma 21 százalékkal emelkedett az év első kilenc hónapjában, míg a müzlik értékesítése csaknem 10 százalékkal nőtt.


    A magyar tulajdonban lévő, székesfehérvári Naponta Kft. mintegy 130 munkatársat foglalkoztat. A cég 2014-hez képest 10 százalékkal, 3,2 milliárd forintra növelte forgalmát tavaly, amelyből az export közel 20 százalék volt. Termékeit szállítja Romániába, Görögországba, Bulgáriába, Szerbiába, Lengyelországba, Svédországba és az ázsiai térségbe is.


    A nyilvános adatbázisban elérhető információk szerint a kft. nettó árbevétele tavaly 2,61 milliárd forintra nőtt az egy évvel korábbi 2,42 milliárd forintról, a nyeresége pedig a 2014-ben elért 201,1 millió forintról 206,16 millió forintra emelkedett. A cég idén  további 8 százalék árbevétel-növekedésre számít.